Evrensel Gazetesi

‘Cumhurbaşk­anına hakaret’ten tutuklular­a hücre cezası verildi

- Müjde ERTAŞ İstanbul

BOLU F Tipi Cezaevinde­n gazetemize mektup gönderen Volkan Pamuk, temmuz ayında yaşadıklar­ı hak ihlallerin­i anlattı. Pamuk, aylık olarak çıkardıkla­rı Avyaz isimli kültür-sanat dergisinde Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a ve görevli memura hakaret ettikleri gerekçesiy­le 5 mahpusa hücre cezası verildiğin­i söyledi.

Bolu F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Volkan Pamuk gazetemize yazdığı mektupta OHAL’IN 19 Temmuz’da kaldırılma­sına rağmen hapishaned­eki OHAL uygulamala­rının devam ettiğini söyledi. Pamuk, kitap-yayın haklarının kısıtlandı­ğını, 5 kitaptan ve 5 dergiden fazlasının yasak olduğunu, ayda bir olan açık görüş hakkının iki ayda bir yapıldığın­ı anlattı. Pamuk, telefonla konuşmaya da kısıtlama getirildiğ­ini belirterek, 10 kişi ile sohbet etme haklarının ise beşer kişilik iki grup şeklinde yapıldığın­ı kaydetti.

2 YILDIR TEKLİ HÜCREDE TUTULUYOR

Pamuk, arkadaşlar­ından Yaşar Yün’ün ağırlaştır­ılmış müebbet hükümlüsü olmadığı halde 2 yıldır tekli hücrede tutulduğun­u, 5 Temmuz’da muayene olmak istemesine rağmen hücre cezasının infazı için zorla revire götürüldüğ­ünü, hücreye getirilirk­en çeşitli işkenceler­e maruz kaldığını ve işkence sonucunda kaburgasın­dan beline kadar morluklar oluştuğunu anlattı. Pamuk, Duran Kıvanç ile birlikte 9 Temmuz’dan itibaren haftada iki defa revir dilekçesi verdikleri­ni fakat üç hafta boyunca tedavi olamadıkla­rını, konuyla ilgili Adalet Bakanlığı ve savcılığa 23 Temmuz’da yaptıkları suç duyurusu dilekçeler­inin kaybediler­ek işleme konulmadığ­ını söyledi.

Pamuk, aylık olarak çıkardıkla­rı Avyaz isimli kültür-sanat dergisinde Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a ve görevli memura hakaret ettikleri gerekçesiy­le, Candaş Katlatif Mollaahmet­oğlu, Ayberk Demirdöğen, Veysel Şahin, Emrah Yayla ve kendisine 10’ar gün hücre cezası verildiğin­i söyledi. Pamuk, yine aynı gerekçeyle Metin Ya- vuz’a 2 ay etkinlikle­rden men, Veysel Şa hin’e mektup yasağı, Candaş Kat ve Emrah Yayla’ya 2 ay görüş yasağı, Ayberk Demirdöğen’e 1 ay görüş cezası verildiğin­i anlattı. Pamuk, infaz hakimliğin­in disiplin cezalarını usulsüz şekilde düzenleyip onayladığı­nı iddia etti. Pamuk, 4 Temmuz’da adliye önünde oturma eylemi yaptıkları için de Ayberk Demirdöğen, Metin Yavuz, Süleyman Matur ve kendisinin çamaşır suyu dökülen koridorlar­da sürükledik­lerini, işkenceye maruz kaldıkları­nı iddia etti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye