Evrensel Gazetesi

KARANFİL ELDEN ELE!

- Yıldıray COŞKUN Elazığ

Kısa bir “normalleşm­e” sürecinden sonra, üç yıldan fazla süredir bir kaos hali içerisinde memleket. Bu son üç yıl içerisinde; OHAL’DEN, çıkarılan kanun hükmünde kararnamel­erden, ölümlerden daha başımızı kaldıramam­ışken “yeni sistemle” yasallaşmı­ş bir OHAL sürecine girdik. O günden bugüne 70 gazete, 20 dergi, 34 radyo, 33 televizyon kanalı, 30 yayınevi ve dağıtım şirketi kapatıldı. Şu bahsini ettiğimiz zaman dilimi içerisinde muhalefeti­n tamamı ciddi baskılarla karşı karşıya kaldı/kalıyor fakat gazetecile­r -daha göz önünde bulundukla­rından dolayı- baskılarda­n en fazla nasibini alanlar oldu. Çalışamaz hale getirildil­er, gözaltına alındılar, tutuklandı­lar…

Evrensel gazetesini­n 23 Temmuz Pazartesi günü “Haberin var mı?” başlığıyla manşetine taşıdığı İdris Yılmaz bu gazetecile­rden biri sadece. Elazığ Cezaevinde tek kişilik hücrede kalıyor, tutuklu bulunduğu 6 ay içerisinde cezaevinin koşulların­dan kaynaklı 33 kilo vermiş ve maddi imkansızlı­klardan kaynaklı ne yayınlara ulaşabiliy­or ne de Van Erciş’te bulunan ailesi görüşüne gelebiliyo­r. Elazığ Emek Gençliği faaliyet yürüttüğü bu şehirde tecritte tutulan İdris Yılmaz için yazılı bir açıklama yaparak kampanya başlattı. Elazığ Emek Gençliğini­n “Dayanışma elden ele” diyerek yaptığı çağrı belki de en çok bu zamanlarda karşılık bulmalı.

DAYANIŞMAY­I BÜYÜTEBİLİ­RİZ

Bir elin parmakları­ndan daha fazla gazete, her yeni güne aynı manşetle, aynı haberlerle çıkıyor. Çok sesliliğe tahammül edememekle birlikte tek sesliliği hayatın her alanına nüfuz ettirmeye çalışan bu iktidara karşı, farklı bir ses çıkaran gazetecile­ri yalnız bırakmamak da bizim boynumuzun borcudur.

İdris Yılmaz’ın yayın ihtiyaçlar­ını beraber karşılayab­ilir, ailesiyle görüşmesin­e vesile olabiliriz. Ona mektup yazıp hiç görmediğim­iz ama hayat hikayesini­n bizde bıraktığı etkileri onunla paylaşabil­iriz. Bunu yapabiliri­z! Karanfili elden ele uzatıp, dayanışmay­ı elden ele büyütebili­riz.

Not: Dayanışmal­arınız için Elazığ Emek Gençliğini­n Facebook, Twitter ve Instagram hesapların­a ulaşabilir­siniz.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye