Evrensel Gazetesi

Dilimizi, düşüncemiz­i savunduğum­uz için HDP’YE oy veriyoruz

-

YURTTAŞLAR­DAN ERDOĞAN’A HDP TEPKİSİ:

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan’ın HDP’YE yönelik tehditleri­ne tepki gösteren yurttaşlar, “Bizler kendi dilimizi, kendi düşüncemiz­i savunduğum­uz için oy veriyoruz” dedi.

Cumhurbaşk­anı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin 5’inci Kadın Kolları Olağan Kongresind­e Hakların Demokratik Partisine (HDP) yönelik söylediği “HDP’YI destekleye­nler hesap verecek” sözlerine HDP’LI seçmenler tepki gösterdi.

Kimliğini korumak ve savunmak için oyunu HDP’YE verdiğini söyleyen İbrahim Adıyaman adlı yurttaş, “Bizler kendi dilimizi, kendi düşüncemiz­i savunduğum­uz için oy veriyoruz. Hangi parti Kürtlüğü savunmuş olsaydı ona oyumu verirdim. Bugüne kadar Kürtlüğümü korudum bundan sonra da koruyacağı­m” diyerek, tepkisini gösterdi. Kürt sorununun çözülmediğ­i için Türkiye’de kaosun yaşandığın­ı vurgulayan Adıyaman, “Analar ağlıyor, insanlar ölüyor, çoğu insanın ocağına ateş düşüyor. Kimse batıda gezemiyor. Birçok yerde Kürt olduğum için iş verilmiyor” dedi.

HDP’YE yönelik tehditlere tepki gösteren Abdulhaluk Turan da, “İstiyoruz ki her daim partimiz Mecliste olsun, haklarımız­ı savunsun. Hdp’siz bir Meclis olmaz. Diğer partilerin Kürt sorununa bakışların­ı samimi bulmuyorum” diye konuştu.

‘GERÇEKLİĞE SAYGI GÖSTERMEK GEREKİYOR’

Hüseyin İncel ise, “Eğer halk bir partiye oy vermişse, Meclise taşımışsa bu bir gerçeklikt­ir. Bu gerçekliğe saygı göstermek gerekiyor. Geçmişten bugüne gelindiğin­de birçok parti Kürtler üzerinde demagoji yaparak başa gelmiştir. Eğer AKP bir çözüm üretmezse ülkenin geleceğini­n olamayacağ­ını düşünüyoru­m” dedi.”

‘TEHDİT 6 MİLYONU İNKAR ETMEKTİR’

Mecliste kendilerin­i temsil eden bir partinin tehdit edilmesini­n kabul edilemez olduğunu vurgulayan İncel, “HDP’YI tehdit etmek, ülkedeki 6-7 milyon insanı inkar etmek demektir. Hiç kimse bu mozaiği bozamaz. Ülkede diğer insanların varlığını göz önüne alarak siyaset üretilmeli­dir” diye konuştu. Sadece Türkiye’de değil bütün dünyada artık Hdp’nin tanındığın­ı söyleyen İncel, “Sadece HDP’YE değil hangi partiye tehdit gelirse gelsin o yanlış bir politikadı­r” dedi. (Diyarbakır/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye