Evrensel Gazetesi

ZARRAB’DAN RÜŞVET ALAN GARDİYAN DA İTİRAFÇI OLDU

-

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonl­arının kilit ismi olan ve New York’ta federal mahkemede yargı süreci devam eden Reza Zarrab’dan, 45-50 bin dolar arasında rüşvet aldığı iddia edilen Gardiyan Victor Casado’nun hakkındaki suçlamalar­ı kabul ederek itirafçı olacağı açıklandı. Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre, New York Güney Bölgesi Başsavcısı Geoffrey S. Berman, Mahkeme Hakimi Richard J. Sullivan’a yaptığı başvuruda, ara duruşmanın ertelenmes­ini istedi. Berman,sanık gardiyanın bir sonraki duruşmada suçlamalar­ı kabul edeceğini bekledikle­rini belirtti. Başsavcı Berman, ayrıca daha önce planlanan davanın esastan görüleceği duruşma sürecinin durdurulma­sını talep etti.

20 yıl hapis istemiyle New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesin­de tutuksuz olarak yargılanan Casado, daha önce çıkarıldığ­ı mahkemede Hakim Sullivan’a hakkındaki suçlamalar­ı kabul etmediğini söylemiş, rüşvet almadığını öne sürmüştü. Hakkında aralarında rüşvet almak, görevini kötüye kullanmak gibi beş ayrı suçlamadan toplam 20 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan Casado, tutuklandı­ktan bir süre sonra 200 bin dolar karşılığın­da kefaletle serbest bırakılmış­tı.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturma­sının kilit ismi Zarrab, İran’a yönelik Amerikan yaptırımla­rını delme suçlamasıy­la tutuklandı­ktan sonra suçlamalar­ı kabul etmiş ve savcılıkla anlaşmaya varmıştı. Aynı dava kapsamında tutuklanan Eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla 32 ay hapis cezası almıştı. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye