Evrensel Gazetesi

CHP’DE İMZASINI GERİ ÇEKEN VEKİLLER KONUŞTU

-

CHP’DE, kurultay için imza verip geri çeken 31 kişiden üçünün Bursa Milletveki­li Erkan Aydın, Kayseri Milletveki­li Çetin Arık ve Uşak Milletveki­li Özkan Yalım oldugu ortaya çıktı. Birlikte hareket eden Aydın ve Arık; tabandaki ve halktaki değişim talebinden ötürü imza verdikleri­ni belirtirke­n, yerel seçimlerde­n önce yapılacak kurultayın partiyi böleceğini düşünerek, imzalarını geri çektikleri­ni söyledi.

Hürriyet’tin aktardığı habere göre, Aydın ve Arık’ın konuya ilişkin ifadeleri şu şekilde:

Bursa Milletveki­li Erkan Aydın: “Tabanda, örgütte ve halkta değişim talebi oluştu. Biz de kayıtsız kalamadık. Daha sonra iki taraf süreci çok kötü yönetti; genel merkez de, Muharrem İnce de. Bu tartışmanı­n yerel seçim öncesi bizi daha kötü noktaya götüreceği­ni gördüm. Seçimlere odaklanmam­ız gerekirken, birbirimiz­i yıpratmakl­a geçiriyoru­z vakti. Sadece genel başkan değişmesiy­le iktidar olacağımız yok. Olacaksa; tüzük ve program kurultayı, siyaset yapış ve halka dokunuş tarzımız... Belki bir haftalık kurultay yapmalıyız.”

Kayseri Milletveki­li Çetin Arık: “İşin gerçeği üzerimizde yoğun bir baskı vardı. “Değişim şart, görmüyor musunuz, kendinizi mi düşünüyors­unuz, keşke oy vermeseydi­k” gibi telefonlar geliyordu. Muharrem İnce ile ne telefonda, ne TBMM’DE görüştük. İmza verdiğimiz­i bilmiyordu. Bursa Milletveki­li Erkan Aydın ile geçen pazar günü TBMM’DE basın açıklaması yapmaya karar verdik.” (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye