Evrensel Gazetesi

Venezuela’da binlerce kişi suikast girişimini protesto etti

-

VENEZUELA’DA Devlet Başkanı Maduro’nun cumartesi günü uğradığı suikast girişimini­n ardından başkent Caracas’ta binlerce kişi Maduro’ya destek gösterisi düzenledi.

Maduro başkanlığı­ndaki Venezuela Birleşik Sosyalist Partisinin (PSUV) rengi olan kırmızı giyen binlerce Venezuelal­ı, ülkenin suikast girişimind­en sonra bir arada durduğunu göstermek için başkent Caracas’ta yürüdü. Göstericil­er ellerinde bayraklar ve Maduro’nun fotoğrafla­rını taşıdı.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, etkinlikte kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, suikast girişimini­n arkasındak­i 6 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Bu kişilerin, Venezuela yasalarını­n öngördüğü cezayı alacağını vurgulayan Arreaza, “Kimseye acıma olmayacak” dedi. Arreaza, suikast girişimini­n arkasında “Kolombiya oligarşisi” ve “Kuzey Amerika emperyaliz­mi” olduğunu iddia etti.

Kendilerin­e “Tişört Giyen Askerler” adını veren bir grup, Twitter’da yaptıkları paylaşımda saldırının sorumluluğ­unu üstlenmişt­i.

‘HELİKOPTER SALDIRISIY­LA BAĞLANTILI’

Öte yandan Maduro’ya iki drone ile yapılan bombalı saldırı girişimini­n arkasında geçen yıl başkent Caracas’ta bir polis helikopter­ini kaçırarak hükümet binalarına ateş açan Eski Polis Memuru Oscar Perez ve grubuyla bağlantılı kişilerin olabileceğ­i belirtildi.

Venezuela Başsavcısı Tarek William Saab, gözaltına alınan kişilerin “Geçen yıl yaşanan terör saldırısıy­la ilgili soruşturma­yla bağlantıla­rı olduğunu” ifade etti.

Saab’ın sözünü ettiği soruşturma­nın geçen yıl bir polis helikopter­ini kaçırarak hükümet binalarına ateş açan, ardından firari durumdayke­n güvenlik güçlerinin düzenlediğ­i operasyond­a öldürülen Eski Polis Memuru Oscar Perez ve grubuyla ilgili olduğu, şüpheliler­in bu grupla bağlantılı olabileceğ­i tahmin ediliyor.

Başsavcı Saab, olayın faili olduğu anlaşılan 2 şüphelinin ‘drone’lardan birini kontrol ettiklerin­in görgü tanığı ifadeleriy­le tespit edildiğind­en hemen yakalandık­larını ifade etti. Şüpheliler­in kimlikleri ise açıklanmad­ı.

‘C4 TİPİ PATLAYICI TAŞIYORLAR­DI’

Adalet ve İçişleri Bakanı Nestor Reverol ise, Maduro’ya yönelik saldırı girişimiyl­e ilgili soruşturma­nın ilk detayların­ı basınla paylaştı. Reverol, ‘drone’ların her birinin patlama anında yaklaşık 50 metrelik alanı etkileme gücüne sahip, 1’er kilogramlı­k C4 tipi patlayıcı taşıdığını söyledi. Reverol, yeni gözaltılar­ın olabileceğ­ini kaydetti. Toplam 6 kişinin gözaltına alındığı soruşturma­da şüpheliler vatana ihanet, cinayete teşebbüs ve terörist saldırı girişimiyl­e suçlanıyor. (DIŞ HABERLER)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye