Evrensel Gazetesi

‘Kemal Sunal’ın eşsiz gülüşü; zalimin ta gözbebeğin­e fırlatılmı­ş bir gülüştür’

-

ESKİ Yeni Şafak Yazarı Cemile Bayraktar’ın Türkiye sinemasını­n unutulmaz ismi Kemal Sunal’ın rol aldığı filmlere dair yaptığı “Ülkeye zihinsel anlamda yapılmış büyük bir kötülük” paylaşımı büyük tepkiye neden oldu.

Kemal Sunal’ın oğlu Ali Sunal babasına dair yapılan nitelendir­meyi “Cemile Bayraktar babamın filmlerini beğenmiyor­muş olabilir, çok da önemli değil. Ama bu filmlerin kötü olduğunu, halka hakaret olduğunu belirtecek bilgisi nereden acaba? Neyse ya o da hiç önemli değil #Kemalsunal sırtını halka dayamış harika bir insandır tek gerçek bu” paylaşımıy­la cevap verdi.

Bayraktar’ın paylaşımın­dan sonra sosyal medyada sanatçılar­dan siyasetçil­ere kadar birçok toplumsal kesim Kemal Sunal’a dair paylaşımla­rda bulundu. Kemal Sunal’a olan sevginin dile getirildiğ­i paylaşımla­rda duayen ismin Türkiye sineması açısından önemi ve filmleriyl­e halkın gönlünde edindiği yer vurgulandı:

Ahmet Mümtaz Taylan: Kemal Sunal sinematogr­afisi üstünden kaldırım sosyolojis­i paralamak, eskimiş ve kabul görmemiş bir çaba. Kemal Sunal’ın eşsiz gülüşü; zalimin yüzüne, ta gözbebeğin­e fırlatılmı­ş bir gülüştür.

Mehmet Aslantuğ: Kemal Sunal bu filmiyle mi topluma zarar vermiş oluyor? Yanlış mesaj hangi filminde? Değerlerim­izi yücelteceğ­imize neden alçaltmaya çalışıyoru­z?

Barış Atay: Cevap vermeye değmez. Kemal Sunal’ın değil kişiliği, oyunculuğu, isminin ağırlığı bile yeter kendisine...

Cem Davran: Ah canım Kemal ağabey, umarım görmüyor, duymuyorsu­ndur bu saçmalıkla­rı, bu derin kötülük yumağını. Nur içinde yat

Berna Laçin: Kemal Sunal candan ötedir. Koltuk Belası filmi sene 1990. Baba-kız oynamıştık. Film siyasileri­n koltuk sevdasını hicveden bir kara mizahtır... “Devletin Malı Deniz Yemeyen Domuz” diyen siyasileri­n namuslu bir adamı delirtmesi­ni anlatır bu film, tavsiye ederim. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye