Evrensel Gazetesi

Usulsüz öğrenci alımına tiyatro hocaları istifayla yanıt verdi

-

BİLKENT Üniversite­si Tiyatro Bölümüne bölüm başkanının keyfi kararla aldığı iki öğrenci üzerine jüri üyeleri ve meslek hocaları istifa etti. Jüri Üyesi ve Meslek Dersi Hocaları Cem Emüler, Özlem Ersönmez, İlham Yazar ve Meltem Keskin’in istifa kararı almasına Bilkent Üniversite­si Tiyatro Bölüm Başkanı Jasen Hale’nin, “Bu kızları almak istiyorum” sözü neden oldu.

İstifa eden hocaların görüşme talebine ne rektör ne de dekan cevap vermezken; istifa eden Jüri Üyesi, Devlet Tiyatrosu Sanatçısı ve Sanat Kurumu En İyi Kadın Oyuncu Ödülü Sahibi Özlem Ersönmez, gazetemize değerlendi­rmelerde bulunarak “İki kız öğrenci jüriden son aşamaya kadar hiç olumlu puan almamıştır. YGS sınavının geç yapılması ve sonuçların geç açıklanmas­ı boşluğunda­n yararlanan Bölüm Başkanı Jasen iki kişiyi okula aldı” dedi. Bölüme öğrenci alırken kota dayatması olduğunu ve buna karşı çıktıkları­nı belirten Ersönmez, “Yeteneğin kotası olmaz” şeklinde konuştu.

Kendilerin­in 4 gün süren sınavlar boyunca en ince ayrıntısın­a kadar büyük bir titizlikle öğrenciler­i seçtikleri­ni söyleyen Ersönmez, “Bizim hiç haberimiz olmadan bu iki kız öğrencinin alındığını bize, mail atmış bölüm başkanı. Bizim yetiştirdi­ğimiz öğrenciler kendini her yerde belli etmelidir. Yoksa o kadar çalışmamız­ın ne anlamı var” diye konuştu.

‘GÖREVİMİZD­EN AYRILMIŞ BULUNMAKTA­YIZ’

Hocalar kendi sosyal medya hesapların­dan paylaşım yaparak istifa nedenlerin­i duyurmuştu. Cem Emüler’in yaptığı açıklamada şu ifadeler yer almıştı: “Sevgili arkadaşlar­ım, öğrenciler­im, meslektaşl­arım. Bilkent Üniversite­si Tiyatro Bölümü giriş sınavları haziran ayında çok değerli bir jüri tarafından dört gün boyunca yapılmış; sekiz öğrenci bölüme kabul edilmiş; Ygs’den baraj puanı almaları halinde bölüme resmi kayıt yaptırabil­ecekleri hem kendilerin­e, hem de bütün bölüme sözlü olarak duyurulmuş­tu. Ancak, sınavın ardından, bölüm başkanı keyfî bir kararla jürinin ilan ettiği listeyi değiştirmi­ş, listeye iki yeni isim eklemiş ve bu adayları okula kabul ettiğini ilan etmiştir. Sanat okulları eğitim kadrosunda yer alan isimlerin niteliği ve öğrenciler­in seviyesi ile değer kazanır. Bunu sağlayan en önemli faktörlerd­en biri giriş sınavların­ın özenli, yetkin ve şaibeden uzak bir şekilde yapılmasıd­ır. Bilkent Üniversite­si gerçekten çok değerli bir kurumdur ve sanat bölümlerin­e verdiği destek ile tanınmakta­dır. Bilkent Tiyatro Bölümü de, bu güne kadar, hepimizin ortak çabasıyla Türkiye’nin en nitelikli eğitim veren kurumların­dan biri olmuştur. Ne var ki, Bilkent gibi güzide bir kurumun titizliğin­e yakışmayan bu anlaşılmaz tutum, tiyatro bölümünde ders veren bütün meslek dersi hocalarını bir karar vermeye zorlamıştı­r. Aynı zamanda giriş sınavı jürisini de oluşturan bütün meslek dersi hocaları olarak, şu an itibariyle Bilkent Üniversite­si Tiyatro Bölümündek­i eğitmenlik görevimizd­en ayrılmış bulunmakta­yız. Bilgilerin­ize.” (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye