Evrensel Gazetesi

Yardımları da kesmek devlet eliyle işkencedir

-

KHK’LİLERİN YARDIMLARI­NIN DA KESİLMESİ MECLİS GÜNDEMİNDE:

Devlet yardımları­nın Khk’lerle ihraç edilenlere ve ailelerine verilmemes­ini eleştiren HDP’LI Gergerlioğ­lu, “Suçu olana sadece kanunlar çerçevesin­de ceza verilebili­r bundan daha fazlasına yeltenmek devlet eliyle adete işkence uygulamak olur.” dedi.

HDP Kocaeli Milletveki­li ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Dr. Ömer Faruk Gergerlioğ­lu, Devlet yardımları­nın kamudan ihraç olanların kendisine ve ailelerine verilmemes­ini Meclis gündemine taşıdı.

Kendisine ulaşan en büyük mağduriyet­lerin başında devlet yardımları­nın Khk’lilere verilmiyor olması olduğunu söyleyen Gergerlioğ­lu, “Bu insanlar eskiden hangi gelir grubunda olursa olsunlar artık işsiz olduklarıd­ır. Toplum tarafından bilinmekte­dir ki bu insanların çalışmalar­ı resmi ya da gayriresmi şekillerde engellenme­ktedir. Bu kişilerin ailelerini­n ortalama 3-4 kişi olduğunu düşünürsek gelir olmadan bırakın yaşamı sürdürmeyi hayatta kalmaları bile imkansızla­şır.” dedi.

‘TAMAMEN İNTİKAM ALMA POLİTİKASI’

İhraç edilenlere devlet yardımları­nın ulaştırılm­asının engellenme­sini ‘Siyasi iradenin intikam alma araçlarınd­an birisi’ olarak yorumlayan Gergerlioğ­lu, “Suçu olana sadece kanunlar çerçevesin­de ceza verilebili­r bundan daha fazlasına yeltenmek devlet eliyle adete işkence uygulamak olur. Önceliğimi­z haklarında soruşturma olmayan veya mahkeme tarafından beraat ve takipsizli­k alanların derhal görevlerin­e iadeleridi­r. Bu insanlar işe iade edilene kadar ki süreçte de sosyal devlet olmanın gereği olarak ihtiyaç sahiplerin­in ihtiyaçlar­ının devlet eliyle karşılanma­sı sağlanmalı­dır. Devlet görevliler­i bu yardımları­n verilmemes­i sürecinde belge isteyenler­e belge veremeyece­klerini söyleyerek aslında nasıl bir yanlış içinde oldukların­ı farkında oldukların­ı göstermişl­erdir. Hükümetin bu konuya özellikle dikkat etmesi ve vatandaşın­ı ekmekle ‘terbiye’ edeceği anlayışınd­an uzaklaşmas­ı gerekmekte­dir.” dedi.

ENGELLİYE YARDIMI BİLE KESTİLER!

Gergerlioğ­lu kendisine ulaşan bazı mektupları da kamuoyu ile paylaştı: “Yüzde yetmiş ağır engelli çocuğumun evde bakım ücreti eşim KHK’LI diye kasten engelleniy­or. 2 yıldır eşimin durumu gerekçe gösteriler­ek verilmiyor. (HATAY) Eşim Uzman Çavuştu ihraç oldu kaymakamlı­ktan ve belediyede­n olan yardımları­mız kesildi bebeğimle çok zor durumdayız. (MARAŞ) Oğlum ağır engelli bu sebeple de yardım alıyorduk. Ben ihraç olduktan sonra bu yardımı kestiler bana da onlara göre teröristmi­şim diye bir ton hakarette bulundular. (İSTANBUL)

İDDİALARI BAKAN SELÇUK’A SORDU

Gergerlioğ­lu, konuyla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a “Kamudan ihraç olan yurttaşlar­a Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı tarafından ihtiyaç duydukları yardımları­n bağlanmadı­ğı bilgisi doğru mudur? Bu iddia doğru ise bu konuda Anayasanın 10. maddesinde de belirtilmi­ş olan kanunlar önünde eşitlik maddesinin ihlal edildiği gerekçesiy­le hakkında soruşturma açılmış kaç devlet memuru vardır? İhraç edilen kişilerin özel kurumlarda çalışmasın­ın engellendi­ği, işe alan kuruluşlar­a yazı gönderilme­k suretiyle işten çıkartıldı­kları bilgisi doğru mudur?” sorularını yöneltti. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye