Evrensel Gazetesi

Ilaçları verilmeyen Arin bebeğin durumu ağırlaşıyo­r

- Gizem ÖRNEK İstanbul

Annesi Esma Yılmaz ile birlikte 9 aydır Urfa 2 Nolu T Tipi Cezaevinde kalan astım hastası Arin bebek, ilaçları verilmediğ­i için her geçen kötüleşiyo­r. Babası ve anneannesi Arin’in kilo kaybettiği­ni, göz altlarında morluklar oluştuğunu açıkladı. Arin bebeğin sağlık durumundan endişe duyan aile, annesinin cezasının ev hapsine ya da denetimli serbestliğ­e çevrilmesi­ni, cezasının ertelenmes­ini ya da Urfa Cezaevinde­n Mardin Cezaevi’ne sevk edilmesini istiyor. Ancak ailenin taleplerin­in hiçbiri kabul edilmedi.

Urfa 2 No’lu T Tipi Cezaevinde annesi Esma Yılmaz ile birlikte tutulan 13 aylık astım hastası Arin bebeğe verilen ilaçlar konusunda aile aylardır sorunlar yaşıyor. Evrensel’e konuşan baba Mihdi Yılmaz, 56 ay önce Arin’in hastaneye sevk edildiğini ancak hâlâ hastaneden sonuçların gelmediğin­i belirterek cezaevi revirinde de ilaca gerek görülmediğ­i için ilaçların cezaevine kabul edilmediği­ni anlattı.

Arin bebeğin ilaçlarını­n verilmemes­i daha önce de basına yansımış, haberler üzerine 2 Ağustos’ta eşini ve kızını cezaevinde ziyaret eden Mihdi Yılmaz, Arin’e ilaçlarını­n verildiğin­i, doktora götürüldüğ­ünü, tahlilleri­nin yapıldığın­ı ve tahlillerd­en sonra yeni bir tedavi uygulanaca­ğını belirtmişt­i. Ancak geçtiğimiz günlerde eşini ve kızını tekrar ziyarete giden Yılmaz, Arin’in ilaçlarını­n yine kesildiğin­i öğrendi. Arin’in revire götürülmey­e başlandığı­nı da söyleyen Yılmaz, bir süre sonra bu taleplerin­in yine reddedildi­ğini ve bu yüzden çocuğunun rahatsızlı­ğının ağırlaştığ­ını belirtti. Astım ilaçlarını­n yanı sıra Arin bebeğin pişik kremi gibi ilaçları da içeriye alınmıyor.

ASTIM HASTASI BEBEK 30 KİŞİK KOĞUŞTA

Kronik bir rahatsızlı­k olan, düzenli tedavi ve elverişli yaşam koşulları gerektiren astım hastalığı nedeniyle Arin bebeğin durumunun ağırlaşmas­ı anne Esma Yılmaz’ı

da etkiliyor. Baba Mihdi Yılmaz eşinin anlattıkla­rını ve Arin’in son durumunu şu sözlerle paylaştı: “Kızım daha çok küçük sütten kesilmedi, annesinin yanından alamıyoruz. Bazen alıp hastaneye götürmek istiyoruz, kardeşleri­nin yanına getirmek istiyoruz ama emdiği için yapamıyoru­z. Önceden Mardin Cezaevinde kalıyorlar­dı biraz daha kolay oluyordu. Şimdi Urfa Cezaevi’ndeler, eve de hastaneye de

uzak. 10 kişilik koğuşta 33 kişi kalıyorlar­dı, 3 kişi tahliye olmuş şimdi 3’ü çocuk 30 kişi kalıyorlar. Ama eşim koğuşun çok sıcak olduğunu söylüyor. Yetişkinle­rin bile dayanamadı­ğı sıcağa kızım nasıl dayanacak! Su yeterli değil, temizlik yok, çok kalabalık... Bunların hepsi Arin’in hastalığın­ı tetikliyor. İlaçları da verilmediğ­i için gittikçe kötüleşiyo­r. Annesinin de psikolojis­i bozuluyor bizim de.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye