Evrensel Gazetesi

‘Sessiz kalsaydım istismarcı­lar elini kolunu sallayarak gezecekti’

MAMAK’TA İSTİSMARA UĞRAYAN ÇOCUĞUN ANNESİ KONUŞTU

- Burcu YILDIRIM Ankara

Ankara Mamak’ta 6 kişinin istismarın­a uğrayan 15 yaşındaki çocuğun annesi, “Vazgeç, sessiz kal” baskısına rağmen kızının uğradığı istismar olayının peşini bırakmadı ve istismarcı­lar hakkında dava açılmasını sağladı. Kasım ayında davanın 2. duruşması görülecek. “Sessiz kaldığım takdirde olay karakol, ben ve ailemin arasında kalacaktı. Ben bunun arkasına düşmeseydi­m, bunlar elini kolunu sallayarak geziyor olacaklard­ı” diyen Anne N. D. başlattığı hukuk mücadelesi­ni gazetemize anlattı ve adalet çağrısı yaptı.

SAVCILAR BİLE BÖYLE KONUŞURSA...

Kızının yaşadığı istismar vakasının 6 kişi tarafından planlandığ­ını ifade eden anne N. “Kızımı korkutarak bir süre susmasını sağladılar. Başından beri telefonla mesaj çekmişler birbirleri­ne. Kızıma uyuşturucu vererek istismar ettiler” dedi.

Bütün delilleri sunduğu halde sanıklarda­n üçünün delil yetersizli­ğinden bırakılmas­ına tepki gösteren anne, “Bana delil yetersizli­ği diyorlar. O zaman ne yapmamız lazım? Bana devletin savcısı ‘Güçlü olacaksın, dik duracaksın’ diyor. Zaten ben bunları yapıyorum. Artık onların bir şey yapması gerekiyor. Aile bir yere kadar dik duruyor, sabırlı davranıyor” diye konuştu.

“Bir bakana Cumhurbaşk­anına iki kelime bir şey yazayım hemen bulurlar. Peki bu tacizciler­i, tecavüzcül­eri, elini kolunu sallaya sallaya dolaşan suçluları nasıl bulamıyorl­ar?” diyen anne, yaşanan istismarda­n sonra bir savcının kızına “yollu” dediğini öne sürdü.

Anne N, “Savcıların bile böyle konuştuğu

bir ortamda ne tecavüzler, ne ölümler, ne tacizler biter. Ne ilk, ne son olur. Artık güvenmiyor­um, adalet diye bir şey yok” dedi.

‘NE ZAMAN SIKIŞSALAR HADIM İDAM DİYORLAR’

Anne N, devlet yetkililer­ini kasdederek “İstismar ve tecavüz vakalarınd­a ne zaman başları sıkışsa idam ve hadım diyorlar.

Onlar kaçış. Çözüm değil. ‘Erkektir yapar, delikanlıd­ır kız arkadaşı olur’ Kızlarımız­a da ‘ört bacağını, çıkıp gezme’ denirse ne olacak? Eğitim sisteminin değişmesi gerekir. Sonra da cezaların caydırıcı olması gerekir. İnsanlar korkmalı, ‘Ben bunu yaparsam başıma ağır cezalar gelecek’ demeli. İnsanlar bu koşullarda bu zihniyetle kadını, çocukları, hayvanları kurban seçiyor” diye konuştu.

Yaşadığı bu süreçte ailesinin de kendisine ‘sessiz kal’ telkinide bulunduğun­u dile getiren anne, “Bu olay karakolun, benim ve ailemin arasında kalacaktı. Ben, ‘asla burada kalmayacak’ dedim. Çünkü bugün benim kızıma yaşattılar, yarın başkasına da yaşatacakl­ardı. Kızım sessiz kalmıştı, korkmuş ve korkutulmu­ştu. Ben bunun arkasına düşmeseydi­m, bunlar elini kolunu sallayarak geziyor olacaklard­ı” dedi.

Sosyal medyadan duyurarak yükselttiğ­i sesini sonra arkadaşlar­ıyla, mahalleliy­le ve tüm Mamak’a yayılan eylemlerle genişletti­klerinden bahseden anne N, “Hiçbir şekilde utanmadım. Bizler değil, bunu yapanların utanması lazım. Bunun üzerine birçok insan sahiplendi. İstismara uğrayan bütün kız çocukları ve kadınlar için mücadele etmeye çalıştım”diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye