Evrensel Gazetesi

İsrail’den Kudüs’te Yahudiler için 20 bin yeni konut kararı

-

İSRAİL makamları, işgal altındaki Doğu Kudüs dahil olmak üzere statüsü tartışmalı olan Kudüs’ün farklı bölgelerin­de, Yahudiler için toplamda 20 bin yeni konut, otel, sanayi ve ticaret alanları kurma kararı aldı.

İsrail’in Kanal2 televizyon­una göre, söz konusu proje 1.4 milyar Yeni İsrail şekeli (Yaklaşık 380 milyon dolar) değerinde olacak. İsrail belediyesi­nin Kudüs’ün tamamında altyapı, sanayi ve ticari alanlar kurmayı hedeflediğ­i ifade edildi.

FİLİSTİNLİ­LERE AİT EVLER YIKILIYOR

İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs’te Filistinli­lere ait evleri yıkma ve bu bölgedeki Yahudi yerleşim birimlerin­i genişletme çalışmalar­ına hız vermiş durumda. İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman da daha önce işgal altındaki Batı Şeria’da 3 bin 900 konutluk yeni Yahudi yerleşim yeri kurmayı planladıkl­arını açıklamışt­ı.

‘İSRAİL’İ TANIMAYI ASKIYA ALMA’ ÖNERİSİ

Öte yandan Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Filistin Ulusal Konseyi Başkanı Selim ez-zanun, yine FKÖ’YE bağlı Filistin Merkez Konseyi’nin 29. dönem toplantısı­nda yaptığı konuşmada, “Filistin devletini tanıyana kadar İsrail’i tanımayı askıya almanın vakti gelmiştir” dedi.

ez-zanun, “ABD yönetimi de Filistin halkına ve yönetimine baskı ve şantaj yapan işgalci İsrail ile eşit konuma gelmiştir” ifadelerin­i kullandı.

Zanun, Filistin Merkez ile Filistin Ulusal konseyleri­nde, İsrail’in Filistin halkına yönelik işgal politikala­rına karşı mücadele konusunda daha önce alınan kararların uygulanmas­ının önemine vurgu yaparak, “Filistin devletini tanıyana kadar İsrail’i tanımayı askıya almanın vakti gelmiştir” diye konuştu.

HAMA S’A GAZZE’Yİ DEVRET ÇAĞRISI

Ayrıca Filistin’in iç bölünmüşlü­ğüne de dikkati çeken Zanun, İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi’nde kontrolü elinde tutan Hamas hareketine bölünmüşlü­ğü bitirerek, Filistin Hükümeti’nin Gazze’de görevi devralması için yol vermesi çağrısında bulundu. (DIŞ HABERLER)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye