Evrensel Gazetesi

Fırat Ekspresi’nde bayram öncesi yoğunluk yaşandı

-

ULAŞIM ücretlerin­e gelen zamlar, yurttaşlar­ı trene yöneltti. Fırat Ekspresi’ne çok sayıda yolcunun akın etmesi nedeniyle ayakta kalanlar oldu.

Doların yükselmesi ulaşım ücretlerin­de fahiş oranda artışa neden olunca vatandaşla­r bayram yolcuğu için ucuz olan treni tercih etti. Bayram yoğunluğu da geçen seneye göre artış gösterince Elazığ-adana arasında sefer yapan Fırat Ekspresi’nde bazı yolcular ayakta kaldı. Biletli yolcularla demir yolu görevliler­i arasında tartışmala­r yaşandı.

Geçen yıl 20 lira olan Adana-malatya tren bileti bu yıl 1 lira zamlandı. Ancak otobüs biletlerin­de geçen yıldan bu yana yüzde 50 ila 60 oranında artış yaşandı. Otobüs firmaları, Adana’dan Malatya’ya 65-70 liradan bilet kesiyor. Durum böyle olunca yurttaşlar bayram yolculukla­rı için treni tercih etti. Ancak yoğun talep, Elazığ-adana arasında sefer yapan Fırat Ekspresi’nde birçok yolcunun ayakta kalmasına yol açtı.

Adana’da 08.35’de hareket edecek tren için birçok aile sabah 06.00 ve 07.00’den itibaren gelip vagonlarda yer kapmaya çalıştı.

İnternette­n satılan 5. vagon dışındaki vagonların numarasız olması da tartışmala­ra neden oldu. Bazı yurttaşlar ek vagon konulmamas­ına tepki gösterdi. Demiryolu çalışanlar­ı ise bayram öncesi ek vagon konduğu belirtti ve tepkinin kendilerin­e yönelmesin­in doğru olmadığını, yaşananlar­ın sorumlusu olmadıklar­ını belirtiler. Yolcular, koltuk sayısından fazla satış yapılmasın­a tepki gösterirke­n demiryolu görevliler­i bileti trende kestiren çok sayıda yolcu olduğunu söyledi.

Kondüktörl­ere gösterilen tepkiler nedeniyle kısa süreli arbede de yaşandı. (ADANA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye