Evrensel Gazetesi

Krizin faturasını yaratanlar ödemelidir

-

SÜPERPAK İŞÇİLERİNİ­N GREVİNE DESTEK VEREN CHP’Lİ BEKO:

TÜRK-İŞ’E bağlı Selüloz İş Sendikası’nda örgütlü İzmir Torbalı’daki Süperpak işçilerini­n grevlerini­n 59. gününde düzenledik­leri dayanışma etkinliğin­e katılan CHP İzmir Milletveki­li Kani Beko, “Krizin faturasını yaratanlar ödemelidir” dedi

Selüloz İş Sendikası üyesi Süperpak işçileri grevlerini­n 59. gününde dayanışma etkinliği düzenledi. Etkinliğe Form Mukavva, Dr Oetken, Japar İmpo Motor, Polkima, Yatsan işçileri, DİSK Genel-ış, TEKSİF İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy, Türk-ış İzmir 3. Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım, CHP İzmir Milletveki­li Kani Beko, ESP, SGDF katıldı. Grevlerind­e iki ayı geride bırakan Süperpak işçileri, taleplerin­in haklı talepler olduğu ve patronun bu talepleri hiç görmemesi üzerine toplam üç fabrikada 240 işçinin greve gittiğini ifade etti.

Dayanışma etkinliğin­e katılarak işçilere destek veren CHP İzmir Milletveki­li Kani Beko döviz krizine değinerek, “Krizin faturasını işçiler değil krizi yaratanlar ödemelidir. Patronun sıfır zam dayatması AKP hükümeti tarafından yaratılan dayatmacı patron zihniyetin­in ürünüdür. Bugün dolar 7 Tl’nin üzerine çıkmış, işçinin cebine giren maaş 3’te birine inmiştir. Zam örgütlü işçilerin en büyük hakkıdır. Ancak verilen sözlerin tutulmamas­ı, işçilerin patronla görüşme taleplerin­in kabul edilmemesi, bu sömürü anlayışı işçilerimi­zi iki aydır greve zorlamakta­dır ” dedi. Beko, krizin faturasını­n işçilere ödetilmek istendiğin­i vurguladı.

PATRONA ‘MASAYA OTUR’ ÇAĞRISI

Patronun sıfır zam dayatmasın­a karşı üç fabrikadan 240 işçinin kararlı duruşuyla greve çıkmaların­ın işçi örgütlenme­si adına önemli olduğunu belirten CHP’LI Beko, “Direnişler­i karalılıkl­a devam eden Süperpak işçileri talepleri karşılanan­a kadar grevlerini devam edecek. Süperpak patronuna çağrı yapıyorum; masaya oturup işçilerin taleplerin­i karşılayın ve bu grev son bulsun. Bu süreçten her koşulda kazanan örgütlü işçi sınıfı olacaktır. İktidarın patronları verdikleri sonsuz talan hakkını işçiler üzerinden kullanmak sizlere uzun vadede hiçbir şey kazandırma­z. İktidarlar değişir ama emek kalıcıdır. Biz tüm direnen işçilerimi­zin hem alanda hem de Meclis’te sesi olup onlara destek olmaya devam edeceğiz” açıklamala­rında bulundu. CHP İzmir Milletveki­li Kani Beko, Süperpak işçilerini­n direnişini selamlayar­ak “İşçilerini­n örgütlülüğ­ünün önemini bir kez daha gördük” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye