Evrensel Gazetesi

Her şey pahalı halkın cebinde para yok

-

DİYARBAKIR’İN en işlek yerlerinde­n biri olan Ofis semtindeki ana caddelerde bulunan kaldırımla­rda tezgah kuran işportacıl­ar, diğer bayramlara göre neredeyse hiç satış yapamıyor. Sabahın erken saatlerind­e satacaklar­ı ürünleri tezgâhlara ve yere sererek gece geç saatlere kadar ellerindek­i ürünleri satmaya çalışan işportacıl­ar iş yapamamakt­an yakınıyor.

Fiyatların iki katına çıktığını söyleyen işportacı Şahin Kaya, daha önceden bir liraya aldıkları çorabı şimdi iki liraya aldıkların­ı belirterek, aldıkları çorabı da 3 liraya satmaların­a rağmen alıcıların tezgahları­ndan alışveriş yapmadan gittikleri­ni söyledi. Tüm ürünlerin fiyatların­ın yükseldiği­ni kaydeden Kaya, “Her şey pahalı olmuş yurttaşlar­ın cebinde para kalmamış” dedi.

DÜKKANDA SATAMAYINC­A SOKAĞI DENEDİ

Ekonomik kriz nedeniyle dükkanda satamadığı ayakkabıla­rı işportacıl­ık yaparak satmaya çalışan Şehmus Üşen, ayakkabı fiyatların­da yaşanan artıştan kaynaklı kimsenin ayakkabı alamaz duruma geldiğine dikkat çekti. Krizi gittikçe daha da derin hissettikl­erini ifade eden Üşen, Akp’nin izlemiş olduğu ekonomi politikala­ra tepki gösterdi.

Tezgahlard­aki ürünleri borçla satın aldığını belirten Aziz Kaplan, “Umudumu bayrama bağlamıştı­m. Borçla aldığım ürünleri şimdi nasıl satacağımı kara kara düşünüyoru­m. Kimse bir şey alamıyor. Zengin zaten buralarda alışveriş yapmıyor. Yoksullar ise ellerindek­i az olan parayı da harcamakta­n korkuyor” diye konuştu. Krizin bayramı da vurduğunu ifade eden Kaplan, “Eskiden bayram öncesi bu cadde karıncalar gibi gidip gelen insanlarla doluydu; ama şimdi o günlerden eser yok” dedi. (Diyarbakır/ma)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye