Evrensel Gazetesi

Verilen sözler tutulmadı, yargıda ilerleme yok

-

ANTEP KATLİAMI’NIN ÜZERİNDEN 2 YIL GEÇTİ

Antep Katliamı’nın mağdurları, aradan geçen 2 yıla rağmen yargıda herhangi bir ilerleme olmamasına tepki gösterdi. Acıları halen taze olan aileler, devletin verdiği sözlerini tutmadıkla­rını söyledi. İlgisizlik­ten yakınan Arap Ayhan, katliam sonrası mağdurlara devletin verdiği kamuda çalışma hakkının kendileri için “güvenlik” soruşturma­sıyla geri alındığını dile getirdi.

Antep’in Şahinbey ilçesi Beybahçe mahallesin­de 20 Ağustos 2016 tarihinde Kürt bir ailenin düğününe IŞİD’IN gerçekleşt­irdiği ve 40’ı çocuk 56 kişinin yaşamını yitirdiği, 69 kişinin yaralandığ­ı canlı bomba saldırısın­ın üzerinden 2 yıl geçti. Patlamada yaralananl­ar ve yakınların­ı kaybedenle­r, yargı sürecinde bir aşama kaydedilme­mesine tepki gösterdi. Acılarının ilk günkü kadar taze olduğunu dile getiren katliamınd­a yakınların­ı kaybedenle­r, patlamadan sonraki ilk aylarda geceli gündüzlü gelen devlet yetkililer­inin sonrasında kapılarını çalmadıkla­rını anlatarak, devlet yetkililer­inin verdikleri sözleri tutmadıkla­rını söyledi.

‘O GÜN BENİM KIYAMETİMD­İ’

Patlamada 15 yaşındaki oğlu Abdulhalim Çelikten’i kaybeden Zeynel Çelikten, patlamanın yaşandığı günü “kendisinin kıyameti” olarak tarif etti. Çelikten, patlama anında olay yerine ilk gidenlerde­n olduğunu söyledi. Patlama yerini gördüğü an dengesini kaybedip düştüğünü aktaran Çelikten, “O gün aklımdan hiç çıkmıyor” dedi. İlk aylarda her gün gelip söz veren devlet yetkililer­in sözünde durmadığın­ı ifade eden Çelikten, “2’nci yıl dönümüdür. Geçen yıl dönümünde kimse gelip ziyaret dahi etmedi. Yalan söylemeler­i bizim acımızı daha da büyütüyor. Bizim acımızı paylaşmadı­lar. Biz para pul derdinde değiliz. Biz sadece manevi destek istiyoruz. Bize çok farklı bir gözle bakıyorlar” diye ekledi.

Patlama gecesi düğünün müzisyeni olan ve ölümün ucundan dönen Mesut Garsi, düğünde hayatını kaybeden tüm

gençleri çocuklukla­rından beri tanıdığını dile getirerek, patlama gecesini şöyle anlattı: “Saat 22.30 gibiydi, düğünü bitirecekt­im. Onlar devam et deyince öyle bitirelim, bitirmeyel­im derken bomba o sıra patladı. Patlama olduğunda cihazın patladığın­ı düşündüm. Patlamadan sonraki o manzara halen gözümün önündedir. Ambulansla­r olay yerine geç geldi. Oradaki halk yaralıları kendileri hastaneye götürmesey­di ölü sayısı daha çok olurdu.”

‘YÜREĞİM HALEN YANIYOR’

Patlamayla beraber hayatının karardığın­ı anlatan Garsi, yüreğinin halen yandığını

ifade ederek, “Çocuklukta­n beridir tanıdığım gençler gözümün önünde öldü. Arada düğüne gittiğimde o gün halay çeken gençler gözümün önüne geliyor. Orada ölen küçük çocukların günahı neydi? 60 insan öldü. Patlama olalı 2 yıl oldu. Halen yargıda bir adım ilerleme yok. Kim yapmış o dahi açıklanmad­ı. Devlet istese bugün hemen bulur ama istemiyor” dedi. (Antep/ma)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye