Evrensel Gazetesi

Dersim’de Milli Park içinde yangın çıktı

- İnanç YILDIZ Diyarbakır

DERSİM’DE Munzur Vadisi Milli Park içinde olan bir bölgede yeni bir orman yangını çıktı. Askeri operasyon sonucunda çıktığı iddia edilen yangına müdahale etmeye giden Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine ‘güvenlik’ gerekçesiy­le izin verilmedi. Yangında 2 kişinin zehirlendi­ği öğrenildi.

Dersim’de merkeze yakın Karşılar Köyü’nün Bali Mevrası kırsalında bugün orman yangını çıktı. Munzur Vadisi Milli Park içinde bulunan bölge de yangının boyutu henüz bilinmiyor. Yangın haberini alan Munzur Özgür Aksın Meclisi bileşenler­i yangın bölgesine hareket etti.

MÜDAHALEYE İZİN YOK

Konuyla ilgili Evrensel’in telefonla ulaştığı heyet içinden Dersim Barosu Başkanı Barış Yıldırım, “Şimdi yangının çıktığı yere yakın Geyiksuyu Köyüne geldik. Bugün(dün) itibariyle başlayan yangın devam ediyor. 2 kişi zehirlenmi­ş durumda. Hastaneye kaldırıldı­lar. Yöre köylülerin verdiği bilgiye göre yangına herhangi bir müdahale yapılmıyor. Yangın yerine Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri gitmişler. Ancak ‘güvenlik’ sebebiyle izin verilmemiş. Bizde inceleme yapmak için geldik” dedi.

YANGIN BÜYÜYOR, ARILAR TELEF OLDU

Ekiplerin müdahale etmesine izin verilmeyen yangının Eğriyamaç Köyüne sirayet ettiği bildirildi. Dersim için arıcılık faaliyetle­ri bakımından önemli bir yer konumunda olan bu bölgede dumandan etkilenen arıların yüksek miktarda öldüğü öğrenildi.

HOZAT’TAKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Öte yandan Hozat İlçesi’nde bir haftayı açan süredir devam orman yangının yangın söndürme gönüllerin­in de desteği ile kontrol altına alındığı öğrenildi.

Konuyla ilgili Evrensel’e bilgi veren Hozat Belediyesi Meclis Üyesi Erdem Ulaşçelik, “Yangın bölgesinde Ferhat Tunç’un da arasında olduğu yangın söndürme gönüllerin­in

olduğu ekiple bende gitmiştim. Geç saatte biz oradan çıktık. Az bir bölgede yangın kalmıştı. Yani büyük bir kısım kontrol altına alındı. Kalan küçük bir bölge içinde Orman İşletme Müdürlüğü bugün(dün) için bize ‘kontrol alına alacağız. Sizin gelmenize gerek’ dedi. Zaten söndürme çalışmamız kontrol altına alınmıştı, böyle bir durum vardı. Bundan dolayı bugün(dün) biz oraya gitmedik” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye