Evrensel Gazetesi

Eşini bıçakladık­tan sonra serbest bırakılan şahıs tutuklandı

-

ANKARA’NİN Kahramanka­zan ilçesinde ayrı yaşadığı eşi, Sevim E.’yi bıçaklayıp, ikinci kattan atan, gözaltına alındıktan sonra ise serbest bırakılan Fatih E. tepkiler üzerine tutuklandı. Tutuklama kararını serbest bırakan hakim verdi.

Fatih E. kendisinde­n boşanmak isteyen eşi Sevim’nin, annesi ile birlikte yaşadığı eve gidip evin balkonuna tırmanarak içeri girdi. Fatih E., eşine ve kendisine engel olmak isteyen kızlarına saldırdı. Kızlarında­n birinin başını duvara vurup elini bıçakla kesen Fatih E., Sevim E.’nin de boğazını kesti. Fatih E. ardından, eşini balkondan attı. Fatih E., yerde kanlar içerisinde kalan eşinin üzerine balkondaki saksıları da fırlattı. Ağır yaralanan Sevim E. ile 3 kızı, hastaneye kaldırıldı. Ankara’ya sevk edilen Sevim E.’nin yoğun bakım olduğu belirtildi.

Olaydan sonra gözaltına alınan Fatih E., ifadesinin ardından ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs ve kasten yaralama’ suçlarında­n tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. Ancak Fatih E., burada adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu karardan bir gün sonra, Kahramanka­zan Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından yapılan itiraz sonucu, Fatih E. hakkında tutuklamay­a yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Fatih E., dün öğle saatlerind­e teslim olmasının ardından sorgusu yapıldıkta­n sonra çıkarıldığ­ı mahkemece tutuklanar­ak Sincan Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Tutuklama kararını daha önce adli kontrol şartıyla serbestlik kararı veren aynı hakim tarafından verildiği öğrenildi.

Bu arada, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılı­ğı soruşturma dosyasında gizlilik kararı verdi. (Ankara/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye