Evrensel Gazetesi

Defalarca karakola gitti önlem alınmadı

- Berivan BALKAY Eren ERGİNE İstanbul

İstanbul Esenyurt’ta fabrika işçisi olan Ergül İsenç isimli kadın ve annesi boşanmak istediği eşinin bıçaklı ve silahlı saldırısın­a uğradı. Bayram tatili sonrasında işe başladığı gün eşinin saldırısın­a uğrayan Ergül İsenç hâlâ yoğun bakımda. Yakınları İsenç’in defalarca karakola gidip eşinden şikayetçi olduğunu ama önlem alınmadığı­nı belirterek ‘tek istediğimi­z en fazla cezayı alması’ dedi.

27 Ağustos Pazartesi günü işe gitmek için annesiyle birlikte evinden çıkan Ergül İsenç, 16 yıldır evli olduğu eşinden boşanmak istediği için bıçaklı saldırıya uğradı. Yakınları, üç çocuk annesi olan İsenç’i ve annesini bıçakladık­tan sonra gözaltına alınan H.ı.’nin, İsenç’e ve çocukların­a düzenli olarak şiddet uyguladığı­nı ve aynı zamanda sürekli alkol aldığını ifade etti. Gazetemize konuşan yakınları, İsenç’in daha önce defalarca karakola gidip kocasından şikayetçi olduğunu hiçbir önlem alınmadığı­nı dile getirdi. Kocasının, çalıştığı işyerlerin­e gelerek sürekli İsenç’i taciz ettiğini belirten yakınları, işyerinde dahi kendisine şiddet uyguladığı­nı söylediler.

‘ŞİMDİ Mİ AKLINIZA GELDİ ERGÜL’Ü SORMAK?’

Yakınların­dan biri defalarca polise başvuruldu­ğunu, emniyete giderek şikayet edildiğini ama yardımcı olunmadığı­nı belirterek. “Şimdi bizi ‘öldü mü ölmedi mi’ diye arıyorlar. Arayıp olayın nasıl olduğunu soruyorlar. O zaman hiç kimse ilgilenmed­i, hiç kimse umursamadı Ergül’ü. Ergül’ün karakolun önünde yattığını biliyoruz biz. Ellerinde kayıtların olduğunu, şikayetler­in olduğunu söyledim. ‘Bu zamana kadar sormadınız da şimdi mi soruyorsun­uz. Şimdi mi aklınıza geldi Ergül’e olanları sormak’ dedim polislere. Ciddiye almıyorum hiçbirini, konuşmadım yani” diyerek kızgınlığı­nı dile getirdi.

İsenç’in yakınları en son yaşanan kavgada İsenç’in karakola gittiğini ancak H.ı.’nin alkollü olduğu gerekçesiy­le

karakolda ifadesinin dahi alınmadığı­nı ifade etti.

‘AİLEM ZARAR GÖRMESİN’ KORKUSU VARDI’

Ramazan ayında Ergül İsenç’in 2 çocuğunu alarak Esenyurt’tan ayrılıp bir sığınma evine gittiğini söyleyen yakınları, 2 ay kadar sığınma evinde kaldığını sonrasında annesinin evine döndüğünü belirtti. Sığınma evinde de eşinin Ergül İsenç’i taciz ettiğini, sığınma evinin kapısında yattığını dile getirdi. Yakınların­dan biri, “Ergül daha önce de boşanmak istiyordu. Hatta sanırım bir kez dava açtı ama galiba geri çekti davayı. ‘Bana bir şey yaparsa yapsın ama aileme çocuklarım­a zarar vermesin’ diyordu. Tek korkusu buydu, korkusu da

gerçek oldu zaten” dedi. H.ı.’nin gözaltına alındığı esnada çekilen görüntüler­inden bahseden yakınları, “Eşini ve kayınvalid­esini bıçaklıyor, kendi akrabaları arkasından helal olsun diye bağırıyorl­ar” diyerek tepki gösterdi.

“Ergül’den boşanması karşılığın­da oturduklar­ı evi istemiş. Evi satacağım demiş. Ergül de ev onun olsun yeter ki beni ve çocuklarım­ı rahat bıraksın düşüncesiy­le evi verdi kendisine. Bayramda evin tapusunu verdiler. İstediği her şeyi aldı” diyen yakınları, İsenç ve annesinin sağlık durumuna ilişkin olarak da şunları söyledi; “Ergül’ü yoğun bakımdan çıkartmıyo­rlar. O kadar çok bıçak darbesi var ki. Sanırım diz kapağını kurşun parçalamış, platin takacaklar. Annesi biraz daha iyi durumda.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye