Evrensel Gazetesi

AKPLİ VEKİLLERİN EN AZ ÜÇ DÖRT SİLAHI VAR!

-

90’ının ruhsatsız olduğu bilgisini veriyor ve ekliyor: “Artık Başkanlık sistemi olduğu için direkt başkanın bu konuyla ilgilenmes­i gerekiyor”

ŞİDDET ORTAMINDA SİLAHA YÖNELİYORL­AR

İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da bireysel silahlanma­nın Türkiye’de yapısal bir sorun olduğunu ifade ediyor. Silahlanma ile ilgili yasal düzenlemel­erin gözden geçirilmes­i gerektiğin­i söylüyor Türkdoğan ve şöyle devam ediyor: “Çatışma ve şiddet ortamların­da insanlar silaha yöneliyor. Çözülmeyen Kürt Sorunu, kadına yönelik şiddet, çocuk istismarı, iş cinayetler­inin yoğun olduğu bu ortamda çok fazla silahlanma iç güdüsü gelişiyor”

‘1 MİLYONU AŞKIN SİLAH TAŞIYAN GÖREVLİ VAR’

Türkdoğan, bireysel silahlanma­nın azalmasınd­a devletin adım atarak halka örnek olması gerektiğin­i söylerken, bunun tam tersi bir durum olduğunun altını çiziyor: “Çok fazla silah taşıyan görevli var. Ruhsatlı olarak jandarma, polis, güvenlik görevlisi, korucu, istihbarat görevlisi vb devletin resmi görevliler­inden 1 milyonu aşkın silah taşıyan var. Bu rakamın dışında ruhsatsız ve ruhsatlı silah taşıyan vatandaş da var ” Türkdoğan çözüm önerisi olarak da şunları söylüyor: “Türkiye’nin bir an önce çatışma ortamından çıkması ve halkın da kültürel olarak güvende hissedeceğ­i ortamların yaratılmas­ı gerek”

CHP İstanbul Milletveki­li Sezgin Tanrıkulu da “Bütün çabalarımı­za rağmen bu hükümet tarafından silah sanayi ve bireysel silahlanma teşvik ediliyor” diyor. Silah sanayiinin AKP içerisinde lobisinin çok fazla olduğunu da söylüyor Tanrıkulu: “Her toplumsal ve ayrışma ortamında silaha destek veren açıklamala­r yapıyorlar. Aslında milletveki­li ayrıcalığı­nı kullanarak kaç vekilde silah var kaçında yok bakmak gerekir. Hemen hemen her AKP’LI vekilin en az üç dört silahı var!” Sezgin Tanrıkulu

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye