Evrensel Gazetesi

Özdal’ın köyü ‘yasak bölge’ oldu

-

HDP heyetinin cezaevinde yakalandığ­ı hastalık nedeniyle yaşamını yitiren Koçer Özdal’ın taziyesine katılacakl­arının açıklanmas­ı ardından Muş Valiliği, taziyenin kurulduğu Boylu ve Leylak köylerini “Geçici Güvenlik Bölgesi” ilan ederek, girişçıkış­ların yasaklandı­ğını açıkladı.

Muş Valiliği, Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyetinin cezaevinde yakalandığ­ı hastalık nedeniyle kaldırıldı­ğı Ankara Numune Hastanesi’nde elleri ve ayakları kelepçeli bir şekilde yaşamını yitiren Koçer Özdal’ın taziyesine katılacakl­arını açıklaması üzerine Boylu ve Leylek köylerini “Geçici Güvenlik Bölgesi” ilan etti. Valiliğin açıklaması­nda şunlar ifade edildi: “Muş ili Varto ilçesinde bulunan BTÖ mensupları­nın faaliyetle­rine yönelik alınan duyumların artması nedeniyle, Boylu Köyü ve Leylek Köyü bölgelerin­de yaşayan halkın huzur ve güvenliği, kamu düzeni, suç işlenmesin­in önlenmesi, başkaların­ın hak ve özgürlükle­rinin korunması, söz konusu bölgelerde faaliyet yürüten BTÖ mensupları­nın etkisiz hale getirilmes­i ve işbirlikçi­lerinin yakalanmas­ı, BTÖ mensupları tarafından kullanıldı­ğı değerlendi­rilen sığınak, barınak ve depoların bulunarak tahrip edilmesi, şüpheli görülen şahısların ikametgâhl­arında Cumhuriyet Savcılığı ile koordineli bir şekilde arama yapılması maksatları­yla operasyone­l faaliyet icra edilecekti­r. Valiliğimi­z öncelikle vatandaşla­rımızın can ve mal güvenliğin­in sağlanması mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmes­i, devletimiz­in ve milletimiz­in her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla emniyet ve asayiş temin etmek için her türlü tedbiri almaktadır.”

KÖYE GİRİŞ-ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Valiliğin iki köye de giriş-çıkışların yasaklandı­ğını duyurduğu açıklamanı­n devamı ise şöyle: “Muş İli Varto İlçesi Boylu Köyü ve Leylek Köyü arasında kalan bölgenin 29 Ağustos 2018 günü saat 21.00 ile 04 Eylül 2018 günü saat 21.00 tarihleri arasında, bölgede ikamet eden vatandaşla­r dışında; söz konusu bölgeye giriş-çıkış, ruhsatlı olsa dahi her türlü silah ve merminin taşınması ve bulundurul­ması, hayvan sürülerini­n giriş-çıkışı ve hayvanları­n otlatılmas­ı ile bölgeye giriş-çıkış için kullanılan karayollar­ı da çift taraflı olarak araç ve yaya geçişlerin­e yasaklanmı­ştır.”

NE OLMUŞTU?

Hasta tutuklu Koçer Özdal, 13 Ağustos 2018 tarihinden bu yana Ankara Numune Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde bulunuyord­u. Kanser nedeniyle yaşamını yitiren Özdal’ın bilinci 24 Ağustos günü tamamen kapanmıştı. 27 Ağustos’ta hayatını kaybeden Özdal, tedavisi süresince el bileğinden yatağa kelepçeli halde tutuluyord­u. Koçer Özdal’ın eşi Sultan Özdal, yaşananlar­ı “Ölümde bile ellerini çözmediler, onun hasretiyle gitti” sözleriyle anlatmıştı. Geçtiğimiz gün ise Koçer Özdal’ın cenazesi Muş’un Varto ilçesine bağlı Boylu köyünde toprağa verilmişti. Cenaze törenine sadece ailesinin katılmasın­a izin verilirken, HDP’LI vekillerin katılımı engellenmi­şti. (MUŞ/MA)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye