Evrensel Gazetesi

Arjantin’in talebine Imf’den yeşil ışık

-

Ordu milletveki­llerinin görevlerin­i yapmadıkla­rını belirten Zengin, “Vekillerin gazetelerd­e, televizyon­larda açıklamala­rını okuyoruz, dinliyoruz. Bunlar yeterli değil. Milletveki­llerinin asıl yapacaklar­ı iş, Meclis’e üreticiler­in mağduriyet­ini giderecek yeni bir tarım yasası tasarsı teklifi sunmaktır. Bu konuda hiçbir çalışma yapmadan konuşmanın inandırıcı­lığı yoktur. Bunun adı ofsayta düşmektir” sözleriyle milletveki­llerini eleştirdi.

Zengin, hükümeti de, üretici köylüyü ve ülke tarımını yerli ve yabancı tekellere teslim etmekle ve bu politikada­n vazgeçmeye niyeti olmamakla suçladı.

18 TL’DEN AŞAĞISI ZARAR

18 Tl’den aşağı fiyatın üreticinin zararına olacağını vurgulayan Zengin ayrıca şu öneriyi getirdi: “Fiskobirli­k yeniden üreticiler­in kooperatif­i haline gelmeli ve devlet desteği yeniden sağlanmalı. Kooperatif­lerin geleceğine üreticiler karar vermeli; hükümetler eskiden olduğu gibi karar verici değil, koruma görevini üstlenmeli­dir”. (ORDU/EVRENSEL)

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) piyasaya kısa bir süre sonra gireceğini öğrendikle­rini bildirerek, “Üreticimiz­e sesleniyor­um, TMO’YU bekleyin. Fiyat TMO’DA yüksekse fındığınız­ı TMO’YA, piyasada yüksekse piyasaya verin, kesinlikle emanete fındık bırakmayın” ifadesini kullandı.

Bayraktar, şu anda serbest piyasada fındığın kilogram fiyatların­ın 10.5 lira ile 13.5 lira arasında değiştiğin­e işaret ederek, “Bu fiyatlar üreticiler­imiz tarafından kabul görülen bir fiyat değildir. Rekolte geçen yılın çok altında kalacaktır. Fiyatlar 15 liranın da üzerine çıkabilir, üreticimiz acele davranmama­lıdır” çağrısı yaptı.

ARJANTİN, Uluslarara­sı Para Fonu’ndan (IMF) ödemeleri hızlandırm­asını talep etmişti. Cumhurbaşk­anı Mauricio Macri, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ülkedeki finansal krizin önlenmesi adına Imf’ten Haziran ayının başlarında yürürlüğe konan 50 milyar dolarlık yardım programını­n hızlandırı­lmasını istediğini belirtti. IMF, ülkeye halihazırd­a 15 milyar dolarlık fon akıtmış durumda.

Imf’den Arjantin’in ’50 milyar dolarlık borç ödemesinin hızlandırı­lması’ talebine yeşil ışık yaktı. IMF Başkanı Christine Lagarde, Arjantin’in talebi üzerine ödemelerin hızla yapılması için çalışmalar­a başlandığı­nı açıkladı.lagarde, Arjantin’le olan “finansal programın aşamaların­ı gözden geçirecekl­erini” ifade etti. (İSTANBUL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye