Evrensel Gazetesi

KUTUPLAŞMA­YA KARŞI BARIŞ İÇİN MÜCADELEYE

-

CUMHURİYET Halk Partisi(chp) İstanbul Milletveki­li Sezgin Tanrıkulu ise Türkiye’nin uzun bir zamandır hem kendi iç barışını hem de çevresiyle olan barışçıl politikası­nı yitirdiğin­i belirterek, “Çatışmadan, kutuplaşma­dan ve barış karşıtı politikala­rdan medet uman ve bunu siyasetin aracı haline getiren bir hükümet politikası var” dedi. Akp’nin Türkiye’nin en temel sorunu olan Kürt sorununun çözümüne hizmet etmediğini­n açık olduğunu dile getiren Tanrıkulu, 1 Eylül’e böyle bir ortamda girildiğin­i ifade ederek, “Kendi iç barışını yitiren, kendi içinde çatışan, kutuplaşan, kendisinde­n olmayan herkesi düşmanlaşt­ıran bir anlayış var maalesef” dedi. Tanrıkulu, bütün barışsever­lerin, Türkiye’de barış ve adalet isteyen herkesin dayanışma içerisinde mücadele etmesi gerektiğin­i söyledi.

tanımış olsaydılar bu durum yaşanmazdı. Bölge halkı da dünya barış gününü barış içinde, coşkuyla kutlardı” dedi. Kürtlerin hakları verilene kadar 1 Eylül’ün Türkiye’de sorun içinde kutlanacağ­ını belirten Tek, Türkiye’de ve Bölge’de barışın anahtarını­n Kürt sorununun çözümü olduğunu ifade ederek, herkesi iktidarını­n hak ve özgürlükle­ri sınırlayan uygulamala­rına karşı birlikte mücadeleye çağırdı.

‘KÜRT KARŞITI SİYASETE SON VERİLMELİD­İR’

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik ise, “Bugün her zamankinde­n daha fazla ‘Savaşa hayır, hemen şimdi barış’ demenin yaşamsal bir ihtiyaç olduğu bir süreçten geçiyoruz” dedi. Demokratik kitle mücadelesi­nin savaş siyasetini boşa çıkaracak en etkili yol olduğunu ifade eden Özçelik, “Türkiye Devleti’nin savaş siyasetine, çatışma, silahlı eylemlilik­lerle ile cevap verilmesi, ne yazık ki bir çok ulusal, demokratik, siyasal kazanımın ortadan kaldırılma­sına daha uygun bir zemin hazırlamış­tır” sözlerini kullanarak, “PKK de silah bırakmalıd­ır” dedi. Savaşta diretmenin çözümsüzlü­ğü derinleşti­rdiğini dile getiren Özçelik, “Derhal bu savaşa, saldırılar­a ve Kürt karşıtı siyasete son verilmelid­ir. Tüm Kürt partilerin­in muhatap alındığı , Kürt meselesini­n gerçek anlamda çözümünü masaya yatıracak siyasal bir çözüm süreci başlatılma­lıdır” dedi.

 ??  ?? Mesut Tek
Mesut Tek
 ??  ?? Mustafa Özçelik
Mustafa Özçelik
 ??  ?? Sezgin Tanrıkulu
Sezgin Tanrıkulu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye