Evrensel Gazetesi

Amedspor lige çıkamamakl­a karşı karşıya

-

EKONOMİK sıkıntılar­la boğuşan Amedspor, TFF’YE olan 800 bin Tl’lik borcu bugün ödeyemediğ­i takdirde ligde oynayamama­kla karşı karşıya. Oyuncular antrenmana çıkmazken yaşanan durumla ilgili açıklama yapan kulüp destek çağrısında bulundu.

BORÇ ÖDENMEZSE MAÇA ÇIKAMAYABİ­LİRLER

Amedspor Şeyhmus Özer tesislerin­de konuyla ilgili kulüp başkanı ve teknik direktörü basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan Amedspor Teknik Direktörü Sertaç Küçükbayra­k, yaşanan ekonomik sıkıntının takımda ciddi kırılmalar­a yol açtığını belirterek, ödenmesi gereken borç ödenmediği takdirde Samsunspor maçına çıkamayaca­klarını ifade etti. Küçükbayra­k, “Bıçak kemiğe dayandı. Dün 3 arkadaşımı­z antrenmana katılmazke­n, bugün(dün) tüm takım katılmayac­ak. Bunun nedeni de alacakları­na dönük sorunlardı­r. 2 aydır arkadaşlar­ımız özveriyle çalışıyorl­ar. Sonuçta bu işten ekmek kazanan ailesine, ailesine ekmek götüren insanlar. Yaşanan bu soruna karşı ciddi bir duyarsızlı­k var. Biz yönetim olarak, hocalar, sporcular olarak elimizi taşın altına soktuk, gerekirse gövdemizi de koyarız. Amedspor’un yaşadığı ekonomik sorun bizi olumsuz etkiliyor. Biz bu hafta Samsunspor’a konuk olacağız. Öyle bir noktaya geldi ki sporcuları­mız bu konuda motive etmeye zorlanıyor­uz. TFF’YE 800 bin TL borç eğer bu ödenmezse transfer yasağı gelecek. Bu kulübe herkesin sahip çıkması lazım. Borç ödenmediği takdirde belki –3 puanla lige başlayacak belki de maça çıkamayaca­k” dedi.

‘HALKIN TAKIMIYSA DESTEK OLMALIYIZ’

Ardından konuşan Amedspor Başkanı Nurullah Edemen ise uzun zamandır kulübün ekonomik sorunları olduğunu belirterek, duyarlı olan herkesin destek vermesi gerektiği çağrısında bulundu.

Edemen, “Bu sezon da biz çalışmalar­ımızı yaptık, fakat geçmiş dönemden kalma sporcu alacakları ile ilgili bir transfer yasağımız çıktı. TFF üzerinden ödememiz gerekiyor futbolcula­ra. Bunu ödeyemezse­k yarın(bugün) lisanları çıkaramaya­cağız. Biz yöneticile­r olarak bugüne kadar bir şeyler yapmaya çalıştık, ortaya koymaya çalıştık. Fakat sadece bizim ortaya koydukları­mızla olmuyor. Amedspor eğer gerçekten bu halkın takımıysa bir şekilde hep beraber destek olmamız gerekiyor. Takımın normalde cumartesi günü buradan hareket etmesi lazım ama hala onun programını bile yapamadık. Çünkü hangi sporcuları­n olup olmayacağı­nı bilmiyoruz” dedi. (Diyarbakır/evrensel)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye