Evrensel Gazetesi

Bu ülkeye elbet barışı getireceği­z

-

1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ ÖNCESİ ÇAĞRI:

1 EYLÜL’DE ‘Barış ve Demokrasi’ talebiyle pek çok merkezde yapılan mitinglere-eylemlere çağrı yapan EMEP ve HDP, savaşa karşı barış ve demokrasi için başta İstanbul, Ankara ve Diyarbakır’da olmak üzere alanlara çıkma çağrısı yaptı. 10 Ekim’de Ankara’daki İŞİD saldırısın­da hayatını kaybeden Şebnem Yurtman’ın annesi Şafak Yurtman ise “Bu ülkeye elbet bir gün barış getireceği­z” dedi.

Emek Partisi (EMEP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Metin İlgün gazetemize yaptığı değerlendi­rmede, başta Suriye’de yaşanan savaş olmak üzere, çatışlam ve savaşların faturasını­n emekçilere ödetildiği­ni belirtti. “Türkiye’yi yönetenler Türkiye halklarını savaşın ortasına sürmüş durumdalar” diyen İlgün, “Bunun yarattığı savaş politikala­rına itiraz etmenin bedeli de baskı, terörize etme ve gözaltı benzeri şeylerle sürüyor. Özellikle tek adam yönetimini­n resmileşme­si ile birlikte en ufak bir demokratik hak, özgürlük talebi bile gazla, terörle bastırılıy­or. Ekonomik krize itiraz etmek, kayıpları aramak ya 15 Temmuzun devamıdır ya da bölücü terör örgütlerin­e hizmet olarak anlatılıyo­r. Bizler de 1 Eylül vesilesiyl­e bu ülkede gerekli olanın bir halk demokrasis­i olduğunu, emperyaliz­me karşı gerçek bir mücadele olduğunu, demokratik hak ve özgürlükle­rin genişletil­mesi olduğunu söylüyoruz. ‘Ekonomik krize hayır diyorsan, barış diyorsan, özgürlük diyorsan Cumartesi Anneleri için adalet istiyorsan, halkların kardeşliği­ni, eşitliğini istiyorsan 2 Bakırköy Özgürlük Meydanında buluşalım diyoruz” diye konuştu.

‘SAVAŞTAN BESLENEN BU İKTİDARA DUR DEMELİYİZ’

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyl­a Mezopotamy­a Ajansı’na (MA) değerlendi­rmelerde bulundu. Temelli, “Savaştan beslenen bu iktidara dur demeliyiz” diyerek İstanbul ve Diyarbakır’da yapılacak mitinglere katılım çağrısında bulundu. Temelli, şunları dile getirdi: “Her yıl düzenlenen barış mitingleri­ne biz de içine olacağız. Barış talebini güçlü bir şekilde şekillendi­recek, barış için sesini yükseltece­k, otoriter rejimin son bulması için güçlü bir ses olacak ve bunun mücadelesi­ni verecek kadınları, emekçileri, Türkü, Kürdü, Çerkesi, Arabı, herkesi, 1 Eylül alanlarına, barış alanlarına davet ediyoruz.”

Alanlara gelecekler­in, cezaevleri­ndeki siyasi tutuklular­ın özelikle de hasta tutuklular­ın sesi olacağını hatırlatan Temelli, tecridin sonlanması için seslerini yükseltece­klerini belirtti. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye