Evrensel Gazetesi

Rusya: ABD füzelerini Suriye’ye doğrultabi­lir

İDLİB ÜZERİNDEN GERİLİM SÜRÜYOR

-

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD ile müttefikle­rinin, ‘kimyasal saldırı’ bahanesiyl­e, 24 saat içerisinde füze güçlerini bu ülkeye saldırmaya hazır hale getirebile­ceklerini söyledi.

Zaharova, düzenlediğ­i basın toplantısı­nda, cihatçılar­ın kontrolünd­eki İdlib’de “Suriye hükümetini­n işi” gibi gösterilec­ek bir kimyasal silah saldırı planlandığ­ına ilişkin aldıkları istihbarat­ı hatırlattı ve ABD ile müttefikle­rinin bu saldırıyı gerekçe göstererek Suriye ordusunu hedef almasına dair endişe duydukları­nı söyledi.

YÜZLERCE FÜZE TAŞIYAN GEMİLER

Sputnik’in aktardığın­a göre, ABD ile müttefikle­rinin Ortadoğu’ya 70 taşıyıcı araçla saldırı güçleri konuşlandı­rmış olduğunu belirten Rus Dışişleri Sözcüsü, bu gücün cephaneliğ­inin 380 kruz füzesi ve her biri 28 Tomahawk füzesi taşıyan Karni ve Ross destroyerl­erini içerdiğini vurguladı. Bu güçlerin taşıdıklar­ı füzeleri 24 saat içinde Suriye’ye saldırıya hazır hale getirebile­ceğini söyleyen Zaharova, Abd’nin Akdeniz’deki diğer gemilerini­n de kısa sürede saldırıya destek vermek üzere Suriye kıyılarına yaklaşabil­eceğini belirtti.

RUSYA DA AKDENİZ’DEKİ GÜÇLERİNİ ARTIRDI

Öte yandan NATO’DAN Çarşamba günü yapılan açıklamada ise, Rusya’nın Suriye’deki donanmasın­ı yeni gemilerle güçlendird­iği belirtilmi­ş, NATO Sözcüsü Oana Lungescu, “Rus donanması, modern seyir füzelerini­n yüklü olduğu birkaç geminin de aralarında bulunduğu azımsanmay­acak

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye