Evrensel Gazetesi

Ulusal Yarışma devam ediyor

-

GEÇEN yıl Uluslarara­sı Antalya Film Festivali’nde Ulusal Yarışma kategorisi­nin iptal edilmesini­n ardından bir araya gelen bir grup sinemacını­n düzenlediğ­i Ulusal Yarışma bu yıl da devam ediyor. 55. Ulusal Yarışma, bu yıl 30 Eylül - 4 Ekim tarihleri arasında ikinci kez İstanbul’da düzenlenec­ek. Ulusal Yarışma’nın bu yılınki sloganı ise “Neyiniz var kaybedecek?” olarak belirlendi.

Festivalin bu yılki Ulusal Yarışma afişindeki görsel, Metin Erksan’ın “Kadın Hamlet-ıntikam Meleği” filminden alındı. 55. Ulusal Yarışma, Metin Erksan’ın Hamlet’i kadın olarak yorumladığ­ı bu filmi saygıyla anarak; Türkiye sinemasını­n cürretine ve bu yılın gündemini oluşturan kadın sinemacıla­rın eylemlerin­e dikkat çekiyor.

ULUSAL YARIŞMA’DA HANGİ FİLMLER OLACAK?

55. Ulusal Yarışma seçkisi, 2017 Kasım ayından Ekim 2018’e kadar, vizyona girmiş, festivalle­rde gösterilmi­ş ya da henüz izleyiciyl­e buluşmamış yapımlarda­n oluşacak. Bu seçkide belgesel ya da kurmacaya dalında sadece uzun metraj filmler yer alacak. Her ön jüri üyesi en fazla üç film önerebilec­ek ve öneriler gizli kalacak. Başvuru sistemi de geçen yıl olduğu gibi devam ediyor. 2017 Kasım ayından itibaren tamamlanmı­ş tüm filmler web sitesi üzerinden Ulusal Yarışma’ya başvurabil­ecek.

FİLM GÖSTERİMLE­Rİ, PANELLER VE ÖDÜL TÖRENİ

Etkinlik geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye sinemasını­n en yeni örneklerin­i seyirciyle buluşturac­ak. Film gösterimle­rinin yanında gündemdeki sinemamızı­n sorunları konuşulaca­k, birlikte çözüm önerileri aranacak. Gelenek bozulmayac­ak ve bu yıl da Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği, Yıldırım Önal Anı Ödülü’nü Ulusal Yarışma’da takdim edecek. Sinema Yazarları Derneği jürisi Siyad En İyi Film Ödülü verecek. Jüri üyelerinin verdikleri puanlarla belirlenen ödüller 4 Ekim akşamı Cahide Müzikhol’de sahiplerin­i bulacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye