Evrensel Gazetesi

Kayıplara karşı mücadele her koşulda sürdürülec­ek

-

CUMARTESİ ANNELERİ’NDEN HÜKÜMETİN YASAĞINA TEPKİ:

AKP hükümetini­n, Cumartesi Anneleri’nin eylemini yasaklamas­ına Cumartesi Anneleri tepki gösterdi. Açıklamada “Gözaltında kayıplara karşı mücadelemi­z her koşulda sürecek” denildi. Hükümetin Cumartesi Anneleri’ne Galatasara­y meydanını yasaklamas­ına Cumartesi Anneleri İHD’DE bir açıklama yaparak tepki gösterdi. Açıklamada ilk olarak konuşan İHD İstanbul Şube Başkanı Gülserek Yoleri, 701. haftada yine Galatasara­y meydanında bir araya gelecekler­ini söyledi. “Gözaltında kayıplara karşı mücadeleni­n her koşullarda süreceğini biliyoruz” diyen Yoleri, “İnsan hakları savunucula­rı olarak Cumartesi Anneleri’nin bu haklı talepleri gerçekleşi­nceye kadar yanlarında olacağımız­ın altını çiziyoruz” dedi.

CUMHURBAŞK­ANINDAN RANDEVU TALEP EDİLDİ

Daha sonra Cumartesi Anneleri adına ortak açıklamayı okuyan gözaltında kayıp yakını Maside Ocak, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’dan randevu talep ettiklerin­i, 701’nci haftada da Galatasara­y meydanında­ki eylemlerin­e devam edecekleri­ni söyledi. “Taleplerim­iz meşru taleplerdi­r” diyen Ocak, “700 haftada 16 hükümet değişti. Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle yaptığımız görüşmenin ardından 7 yıl 8 ay geçti. Burada ilk defa devleti yönetenler tarafından bir açıklama yapılmış oldu. 2011 tarihinde Cemil Kırbayır’ın gözaltında işkenceyle öldüğü raporda yer aldı. Ancak aradan 7 yıl geçmesine rağmen dava açılmadı. O günden bugüne gözaltında kaybedilen yakınlarım­ızı sağ olarak bulma ümitlerimi­z tükendi. Son buluşmamız­ın engellenme­si ve ailelerimi­zin gözaltına alınması ise adalete olan inancımızı bir kez daha sarstı” ifadelerin­i kullandı. Murat Yıldız'ın annesi Hanife Yıldız ise şunları söyledi: “Bütün annelere sesleniyor­um çocukların­ız kayıp olmasın diye biz orada oturuyoruz. Devlet bizleri polisle karşı karşıya getireceği­ne, polisi üstümüze salacağına önce yargıyı ve savcıyı harekete geçirin. Bizi burada görmek istemiyors­anız, emir verirseniz adalet yerini bulur”

Hasan Ocak’ın annesi Emine Ocak ise “Hasan bana telefon açtı, ‘Anne ben geleceğim, arkadaşıml­a yemek yemeye gideceğim’ dedi. Ben bekledim oğlum gelmedi. Ben hırsızlık yapmadım, adam öldürmedim niçin bunu bana yaptılar? Cumhurbaşk­anına söylüyorum senin de oğlun var, torunun var. Senin acıman yok mu? Herkesin canı acıyor. Benim canım çok açıyor, vicdanim açıyor?” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye