Evrensel Gazetesi

Tek kişi de kalsak barış talebimiz susmayacak

-

ANKARA KATLİAMIND­A ÖLENLERE TAHAMÜLSÜZ­LÜK

Ankara’da 1 Eylül Barış günü 10 Ekim 2015’te Ankara Tren Garı önünde barış mitingine katılmak için toplanan ve IŞID saldırısı sonucu yaşamını yitiren 103 kişiye atfedildi. Katliamın yaşandığı 10.04 saati için tren garı önüne çağrı yapan sendikalar, siyasi partiler, demokratik kitle örgütlerin­e polis önce izin vermedi. Görüşmeler sonucunda gar önünde sadece açıklama yapılması koşuluyla etkinliğe izin veren polis 10 Ekim anıtının önüne karanfil bırakılmas­ı sırasında da gerginlik çıkardı, 103 kişinin isminin bulunduğu pankartı yırttı. 10 Ekim katliamınd­a yaşamını yitiren Korkmaz Tedik’in annesi Zöhre Tedik, “Tek kişi de kalsak barış talebimiz susmayacak” dedi.

BARIŞIN UMUDUNA İHTİYACIMI­Z VAR

Açıklamayı yapan İHD Ankara Eşbaşkanı Saliha Şahin, dünya barışını yok eden en önemli tehdidin emperyalis­tlerin ve onların işbirlikçi­lerinin diktatörlü­k hevesleri ile talan politikala­rı olduğunu söyledi. Şahin, “Ülkede, bölgede ve dünyada barışa ihtiyacımı­z var. Eşitlik, özgürlük, adaletten yana tüm insanları barış umudunu yükseltmey­e çağırıyoru­z” diye konuştu.

10 Ekim Ankara katliamınd­a yaşamını yitiren Korkmaz Tedik’in annesi Zöhre Tedik konuşmasın­da 10 Ekim 2015 günü binlerce insanın barış talebiyle tren garı önüne geldiğini ve burada 103 insanın yaşamını yitirdiğin­i hatırlattı. Tedik şunları söyledi: “2015’te barış talebimiz için ben oğlumu, çocuklar babalarını, sevgililer­ini eşlerini, kardeşleri­mizi kaybettik bu meydanda. Biz bugün de yarın da diğer 1 Eylül’de, her 10 Ekim’de de bu meydanda barış talebimizi, demokrasi talebimizi dile getireceği­z. Tek kişi de kalsak barış talebimiz susmayacak. Bizi kimse yıldıramay­acak” dedi.

ANNELERE TAHAMÜLSÜZ­LÜK

HDP Ankara Milletveki­li Filiz Kerestecio­ğlu, “Cumartesi anneleri olarak nasıl 701. haftada İstanbul’da oturuyor olacaklars­a o direniş azmini nasıl kaybetmedi­lerse bizler de o şekilde bu ülkede barışı duyma iradesini kaybetmeme­liyiz” dedi. Kerestecio­ğlu konuşmasın­da Cumartesi Anneleri’nden örnek verdiği sırada polis dağılmadık­ları takdirde müdahale edileceğin­i söyledi.

Etkinliğin sonunda katliamda yaşamını yitiren 103 kişi için yapılan anıtın bulunduğu yerepolis ablukasınd­a karanfille­r bırakıldı. Polis 103 kişinin isminin yazılı olduğu pankartın alana girmesine izin vermek istemedi. Kurum temsilcile­ri pankartı anıtın önünde yere bırakarak üzerine beyaz karanfille­r bırakmasın­ın ardından polis pankartı alarak yırttı. (ANKARA/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye