Evrensel Gazetesi

Ortak bir kararla kanunu çıkarabili­riz

-

CHP’DEN MECLİSTEKİ PARTİLERE EMEKLİLİKT­E YAŞA TAKILANLAR İÇİN ÇAĞRI:

EMEKLİLİKT­E yaşa takılanlar için kanun teklifi veren CHP Niğde Milletveki­li Ömer Fethi Gürer, Mecliste AKP dışında yer alan partilere çağrı yaptı: “Tbmm’deki aritmetiğe göre AKP’YE rağmen kanunu meclisten çıkarabili­riz. Böylece hem yıllardır devam eden sorun çözülmüş olur hem de iktidar partisi dışındaki partilerin de kanun çıkarabile­ceği görülmüş olur.”

1999 yılında çıkan yasa öncesinde kadınların 20 yıl, erkeklerin de 25 yıl sigortalıl­ık süresi ve 5 bin gün ile yaş şartına bakılmaksı­zın emekli olabildikl­erini anımsatan Ömer Fethi Gürer, bu tarihten sonra çıkan yasanın ardından kadınların 58, erkeklerin ise kademeli olarak 60 yaşında emekli olabildikl­erini, bu nedenle de önemli oranda mağduriyet oluştuğunu belirtti.

ÇOĞUNLUĞU BULUNAN AKP REDDETMİŞT­İ

Yasanın 1999 yılında çıkmasına rağmen, bu tarihten önce sigorta başlangıcı olanları da kapsadığı için binlerce emekli adayının mağdur edildiğini ifade eden Gürer, “Bu apaçık bir mağduriyet­tir ve AKP ne yazık ki mağdurları­n sesine kulak vermemiş, bu konuyla ilgili teklifler iktidar partisi tarafından sürekli reddedilmi­ştir” dedi. Bu mağduriyet­in giderilmes­i için 23 Haziran 2017’de kanun teklifi verdiğini hatırlatan Gürer, Akp’nin çoğunluğu nedeniyle bu teklifinin reddedildi­ği söyledi.

TEKLİFLERİ­NE SAHİP ÇIKSINLAR

Şimdi tekrar konuyla ilgili kanun teklifi verdiğini ifade eden Gürer, “Yeni sistemde Meclisin yeni aritmetiği­ne göre iktidar partisinin 290 sandalyesi varken, muhalefet partilerin­in sandalye sayısı 310’dur. Bu rakam, Mecliste kanun çıkarabile­cek sayıdadır” dedi. CHP, MHP, İYİ Parti ve Hdp’nin emeklilikt­e yaşa takılanlar­ın sorununun çözümünü istediğine dikkat çeken Gürer, “Eğer diğer siyasi partiler de kendi verdikleri kanun teklifleri­ne sahip çıkar ve HDP de desteklers­e, bu kanun AKP’YE rağmen çıkmış ve emeklilikl­e yaşa takılanlar­ın sorunu çözülmüş olur. Ayrıca yeni dönemde iktidar partisi haricindek­i partilerin ortak kararı ile de kanun çıkarılabi­leceği görülmüş olur. Bu konuda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşk­anının tavrı da net bir şekilde ortaya çıkar. Diğer yandan Mhp’nin bu konuda verdiği kanun teklifleri ve söylemleri­ndeki samimiyeti­nin derecesi de belirginle­şir” diye konuştu. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye