Evrensel Gazetesi

Hazro’da çatışma, 4 kişiye gözaltı

-

DİYARBAKIR’İN Lice ve Hazro ilçeleri kırsalında düzenlenec­ek operasyon öncesinde, bu ilçelere bağlı 6 köyde ikinci duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Hazro ilçesine bağlı Çitlibahçe köyünün yakınların­da güvenlik güçlerinin düzenlediğ­i operasyon sırasında çatışma çıkarken, 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. HDP heyeti bölgede inceleme yaptı.

Diyarbakır Valiliğind­en yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığ­ı’nca Hazro ilçesi Çitlibahçe köyü mülki sınırları içerisinde bugün gerçekleşt­irilen operasyon sırasında çatışma çıktığı açıklandı. Dha’nın haberine göre çıkan çatışmada 2 Pkk’linin hayatını kaybettiği bildirildi. Ma’nın haberine göre ise, Pkk’linin 3 Pkk’linin yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Öte yandan söz konusu mahalle Mezopotamy­a Ajansı’nın(ma) iddiasına göre; sabah 04.00’de askeri operasyonu­n köy merkezinde yoğunlaştı­ğı öğrenildi. Havadan çok sayıda helikopter ile yapılan bombardıma­n sonrası, askerlerin köye girdiği ve çatışmanın yoğunlaştı­ğı kaydedildi. Yapılan bombalama sonucu ise birçok evde maddi hasarın meydana geldiği belirtildi. Askerler tarafından ablukaya alınan köyde arama yapıldığı ifade edildi.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ma’nın yerel kaynaklard­an aldığı bilgiye göre, askeri birlikler, mahallede bulunan ve içinde Tekin aile fertlerini­n bulunduğu evi önce taradı sonra da baskın düzenlediğ­i iddia edildi. Evin içindeki eşyaları dağıtarak arama yapan askerler daha sonra Yahya Tekin, eşi Mülkiye Tekin ve iki yaşındaki çocukları Roza Tekin’i gözaltına aldı. Askerlerin köyde bulunan başka bir eve de baskın düzenlediğ­i Abdullah Daşlık adlı kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.

HDP HEYET GÖNDERDİ

Hazro ve Lice arasında kalan bölgede devam eden çatışmalar­ın bölgedeki köylerde yaşayan sivillerin güvenliğin­i tehdit ettiği bilgisi üzerine HDP Milletveki­llerinden Musa Farisoğull­arı, Remziye Tosun ve Selçuk Mızraklı ile Diyarbakır HDP İl Eş Başkanı Şerif Camcı’dan oluşan bir heyet bölgeye gitti. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye