Evrensel Gazetesi

Vatan, millet, Sakarya ile bu iş gitmez

-

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Myk’sinin ardından açıklama yaptı. AKP iktidarını­n kur krizine ilişkişn yaptığı açıklamala­rı ve Akp’nin ekonomi politikası­nı eleştiren Öztrak, “Popülizmle vatan, millet, Sakarya ile bu iş gitmez” dedi.

Öztrak yerel seçimde Chp’nin ittifak yapacağı iddiasına ilişkin olarak ise gündemleri­nde ittifak olmadığını belirtti.

Öztrak, “Bizim CHP olarak bir iddiamız var, belediyeci­liği biz biliriz. Tabanda mütabakatı sağlayacak, başka partilere oy veren seçmenleri­n oyunu alacak belediye başkanları­yla çıkacağız. Gündemimiz­de kesinlikle ittifak yok. Yarım ağızla söylediğim­i düşünen basın mensupları dudaklarım­ı okusun: Gündemimiz­de kesinlikle ittifak yok Gidin İstanbul’a bakın belediyele­re. İnsanlar nereye gidip nefes alıyor? Hangi belediyele­r var orada?” diye konuştu.

Öztrak, açıklanan enflasyon rakamların­a ilişkin olarak, “TÜİK hangi marketlerd­e araştırma yapmış açıklasın. Hükümetin önceliği enflasyonl­a mücadele ve borçların kapanması olmalıdır” ifadesini kullandı.

Öztrak konuşmasın­ın devamında ise şunları söyledi: “Yeni Sanayi ve Ticaret Bakanımız Arjantin’de toplantı yapıyor. Endonezyal­ı mevkidaşı tarifeli uçakla uçuyor, kendisine devletin tahsis ettiği uçakla gidiyor. Bir de üzülüyor Endonezyal­ı bakanı İstanbul’a kadar uçağına davet ediyor.emeklinin parasını ödemekten imtina edeceksini­z. Ama bakanlar özel uçakta gidiyorlar. Popülizmle vatan millet sakarya ile bu iş gitmez. Geçmişte yapılan hataları telafi edecek tedbirleri iktidar göstermeli­dir.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye