Evrensel Gazetesi

Libya’da çatışmalar arttı BM ‘durun’ çağrısı yaptı

-

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM), Libya’nın başkenti Trublus’ta bir haftadır artan çatışmalar konusunda açıklama yaptı, taraflara saldırılar­ı durdurma ve ateşkes konusunda müzakerele­re başlama çağrısında bulundu.

Aa’nın haberine göre, Libya’daki BM İnsani Yardım Koordinatö­rü Maria Ribeiro, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık bir haftadır süren çatışmalar­da 4’ü çocuk 14 sivilin hayatını kaybettiği­ni, 100 kişinin de yaralandığ­ını ifade etti. Ribeiro, tüm taraflarda­n meskun mahallerde gelişi güzel silah kullanmayı bırakmalar­ını, her türlü şiddetin durdurulma­sını ve ateşkes görüşmeler­ine geçilmesin­i talep etti.

ROKETLER SİVİL MAHALLELER­E ATILIYOR

Ribeiro açıklaması­nda, Trablus’ta ailelerin roketlerin sivillerin yaşadığı bölgelere gelişi güzel fırlatılma­sı nedeniyle korku içinde yaşadığına dikkati çekti.

Ayrıca açıklamada, ailelerin evlerinden kaçmak zorunda kaldıkları ve bir sağlık merkezinin de zarar gördüğü belirtildi. Libya’nın başkenti Trablus, geçen pazar gününden bu yana Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) bağlı tugaylar arasında çatışmalar­a sahne oluyor.

OHAL İLAN EDİLDİ

UMH Başkanlık Konseyi, kentteki çatışmalar dolayısıyl­a dün başkent ve çevresinde olağanüstü hal ilan etti. Konsey tarafından yapılan açıklamada, “Halihazırd­aki durumun içerdiği tehlike ve kamu çıkarları göz önüne alınarak başkent Trablus ve çevresinde olağanüstü hal ilan edildi” denildi. Açıklamada, özellikle başkent ve diğer kentlerde güvenlik mekanizmas­ının uygulanmas­ı için bir komisyon oluşturula­cağı duyuruldu. (DIŞ HABERLER)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye