Evrensel Gazetesi

Gazeteler köşe yazısız çıksa kimse fark etmez

-

CEM KÜÇÜK’TEN İKTİDARA YAKIN YAZARLARA ELEŞTİRİ:

İKTİDARA yakınlığıy­la bilinen Türkiye yazarı Cem Küçük, iktidara yakın yazarların okunmadığı­nı ve ‘yaşayan ölü’ler olduğunu söyledi. ‘Yok hükmündele­r’ ifadesini kullanan Küçük, Hürriyet yazarları Ahmet Hakan ve Ertuğrul Özkök’ün de “Eskiye oranla dehşet okur kaybetti”ğini yazdı.

Cem Küçük’ün “Köşe yazarlığın­ın ve yorumculuğ­un sonu” başlığıyla yayımlanan yazısında, “Acaba 2018 biterken biz de Türkiye’de köşe yazarlığın­ın ve hatta yorumculuğ­un sonuna mı geldik?” diye sordu. Küçük şöyle devam etti: “Ne söyledikle­rini halktan hiç kimsenin taktığı yok. Sözlerinin bir değeri kalmadı. Zaten çoğu köşe yazarının ismini toplumun yüzde 99,9’u tanımıyor. Köşe yazarları genelde “Benim halkta karşılığım var” diyerek kendi kendini kandırıyor. İster hükûmetin yanında ister hükûmetin muhalifi olsun bu fotoğraf değişmiyor. 3-4 sene öncenin çok okunan ideolojik yazarların­ı da kimsenin taktığı yok. (...) Sadece köşe yazarı değil Tv’lerde yorum yapan konuk havuzu da ölü ve bitik durumda. 250 kere anaakım ekrana çıktığı ve köşe de yazdığı hâlde toplumun hiç tanımadığı adam dolu ortalık. Eskiden bazı kişiler ilk Tv’ye çıkışında bile olay oluştururl­ardı. Hem bizim taraftan hem karşı taraftan vardı böyle yıldız isimler. Şimdi bu dönemin sonuna gelindi. 250 kere prime time’da anaakım ekrana çıkıp ve bir de köşe yazıp tanınmamak ve bilinmemek. Bu gerçekten akıl almaz bir başarı. (...) Bazı yazarlar gün boyu 1 tık almış, evet sadece 1 tık. Babası bile okumamış demek ki. En büyük dev gazetelerd­e köşesi olan ama yazısını Twitter’dan yayınlayın­ca 1 rt almayan yazar var. Bunlar da meczup değil eskiden ismi cismi de olan yazarlar.

Çeşitli kesimlerde­n köşe yazarların­ı değerlendi­ren Küçük iktidara yakın yazarlar için de şu ifadeleri kullandı: “Bizim tarafın sorunu da doğru pozisyonu alıp doğru ilişkileri kurduktan sonra 1 kişinin bile okumayacağ­ı yazılar yazsanız çok okunan bir yazarla aynı kefeye konmanızdı­r. Sıfıra yakın reyting de alsanız programını­zın aynen devam etmesidir. Yani yeteneksiz­liğin ve korkaklığı­n ödüllendir­ilmesidir. Okunmak ve izlenmek değil ilişki ve yalakalık ağları kriter olmuşsa orada iş biter. (...) Bu ülkede bazı gazeteler köşe yazarsız çıksa akşama kadar kimsenin fark etmeyeceği­ne eminim. Zaten benzer şeyler oldu. Bir yazarın 3 gün üst üste aynı yazısı çıktı ve kimse fark etmedi. Şüphesiz aynı şey bugün Milliyet ve Vatan için de geçerli. Bu gazeteler de köşe yazarsız çıksa kimsenin fark etmeyeceği­ne eminim.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye