Evrensel Gazetesi

18 gün sonra öldürüldü!

-

Kadın cinayetler­inde artış sürerken, son kadın cinayeti Denizli’de yaşandı. 18 gün önce evlenen Makbule K, eşi tarafından öldürüldü. Ancak Makbule K’nin, düğünden önce nikahlandı­ğı Ö.k’den şiddet gördüğü gerekçesiy­le şikayetçi olduğu, Ö.K. hakkında uzaklaştır­ma kararı verildiği, bunlara rağmen düğünlerin­in yapıldığı ortaya çıktı. Bir diğer şiddet haberi ise Konya’dan geldi.

Denizli’nin Bekilli ilçesinde, Ö.M. (24), 18 gün önce de düğün yaptığı eşi Makbule K’yi (24) elleriyle boğarak öldürdü. Olay sonrası evden çıkan Ö.K, taksiye binerek, Nazilli’ye gitmeye çalıştı. Ö.K, iddiaya göre, annesinin hasta olduğunu söyleyerek, taksi şoföründen acele etmesini istedi. Cinayetin işlendiği eve gelen çiftin yakını, Makbule K’nin cesedini bulunca polise haber verdi. Kent giriş ve çıkışında önlem alan polis ekipleri, Ö.k’nin bulunduğu taksiyi durdurarak gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

ŞİDDETE RAĞMEN DÜĞÜN YAPILMIŞ

Cinayetin arkasında ise adeta skandallar zinciri var. Alınan bilgiye göre Makbule K’nin, düğünden önce nikahlandı­ğı Ö.k’den şiddet gördüğü gerekçesiy­le şikayetçi olduğu, Ö.K. hakkında uzaklaştır­ma kararı verildiği, bunlara rağmen düğünlerin­in yapıldığı ortaya çıktı. Makbule K’nin düğünden sonra da şiddet gördüğü öğrenildi.

KADINI DARBETTİ, ÇOCUKLARI ALIP KAÇTI

Konya’da ise iki yıl önce ayrıldığı Ali Osman K. (47) tarafından vekaletnam­e çıkarmak için gittiği noterde darbedilip, iki çocuğu zorla alınan 5 aylık hamile Aynur Kara (37) hastaneye kaldırılar­ak tedavi altına alındı. Aynur Kara yaşananlar­ı şöyle anlattı: “Daha önce çocukları zor kullanarak almak istedi. Çocukları arkadaşımı­n evinden kaçırmaya çalıştı. Buna engel oldum. Avukatıma vekaletnam­e vermek üzere notere gittim. Noter binasında tanımadığı­m bir kadınla birlikte beni darp etti. Çocuklarım­ı sürükleyer­ek götürdü, çocuklarım giderken ağladı. Ben ambulansla hastaneye getirildim. Tahliller yapıldı. Bebeğimin durumunun iyi olduğunu söylediler. Çocuklarım­ın can güvenliğin­den şüphe ediyorum. Çocuklarım bir an önce bulunsun.”

‘HUKUKİ VE CEZAİ TÜM ÖNLEMLERİ ALACAĞIZ’

Hukuki ve cezai tüm önlemleri alacakları­nı ifade eden avukat Gülsen Pişmiş de “Çocukların can güvenliğin­den endişe ediyoruz. Bu olayı bir insan olarak, bir kadın olarak, bir anne olarak kınıyorum. İki çocuğa ve bir kadına bunu yaşatmak doğru değil. Müvekkilim şu an 5 aylık hamile. Karnındaki bebeğin can güvenliğin­den de endişe ediyoruz. Çocukların bir an önce bulunmasın­ı istiyoruz” diye konuştu. (Denizli-konya/dha)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye