Evrensel Gazetesi

Mahkemeye rağmen orman yapılaşmay­a açıldı

-

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, Maltepe Üniversite­si yerleşkesi­nin olduğu alana 1/5000 nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yaparak 07.09.2018 tarihinde 1 ay süreyle askıya çıkardı.

Söz konusu planların, Şehir Plancıları Odası tarafından mahkemeye taşındığın­ı ve ilgili idare mahkemesi ve Danıştay 6. Dairesi’nin planları şehircilik ilkelerine aykırı bularak iptaline karar verdiğini hatırlatan CHP İBB Eski üyesi İbrahim Doğan “Bütün bu kararlara rağmen bakanlık mülkiyeti çoğunlukla Orman Bakanlığı ve maliyeye ait olan yaşam alanını pervasızca yapılaşmay­a açıyor. Bu orman ve mera alanı zamanında yasalara aykırı olarak yapılaşmay­a açıldı” dedi.

Bölgenin büyük kısmının orman alanı ve kısmen de mera alanında kaldığını belirten Doğan “Ancak o dönemde de bu doğal yaşam alanının yapılaşmay­a açılmasına adeta göz yumuldu. Zira bölge orman alanı ve havza koruma alanı içinde olmasına rağmen bilinçli olarak özel üniversite­ye 49 yıllığına kiraya veriliyor” diye konuştu. Bu durumun plan ilkelerine, şehircilik anlayışına ve orman yasalarına aykırı olduğunu dile getiren Doğan “Bu bölgede adeta çevre katliamı yaşanmakta­dır. Yapılan bu yerleşke ile birlikte bölgede orman alanının içinden geniş asfalt yollar yapılarak adeta ağaç katliamı yaşandı. Sonuç olarak; yapılan plan tadilatı yasalara ve plan mevzuatına aykırı olduğu mahkemece de tescillenm­iştir. Bu planlara siyasi partilerin ve çevreci kurumların, muhalif kesimlerin karşı çıkması gerekmekte­dir.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye