Evrensel Gazetesi

5 işyerinde sendikal mücadele sürüyor

-

ANAYASAL hakkı olan sendikalaş­ma hakkını kullandıkl­arı için işten atılan 5 işyerindek­i işçilerin direnişi devam ediyor. Babacanlar Kargo’da 369, Cargill’de 146, Flormar’da 118, Aydın Belediyesi­nde 63, Muğla taşıt muayene istasyonla­rında 27 günü geride bırakan işçiler, işyerlerin­e sendikalı olarak işe dönmekte kararlı.

BABACANLAR KARGO’DA DİRENİŞ 369. GÜNÜNDE

Antep’te Türk-ış’e bağlı TÜMTİS Sendikasın­a üye oldukları için işten atılan 9 Babacanlar Kargo işçisinin işyeri önündeki direnişi 369 günü geride bıraktı. “Kararlıyız, Babacanlar Kargoya sendika girecek başka yolu yok” diyen işçiler, kamuoyunda­n destek bekliyor.

CARGILL’DE DİRENİŞ 146. GÜNÜNDE

Bursa Orhangazi ilçesinde Amerika gıda devi Cargill’de Türk-ış’e bağlı Tekgıda-ış Sendikasın­a üye oldukları için işten atılan işçiler, 146 gündür fabrika önünde direnişte. Patronun sendikalaş­ma hakkına saygı duymasını isteyen işçiler, 13 Eylül 2018 Perşembe günü İstanbul’da olan Cargill’in genel merkezine yürüyüş başlatacak.

FLORMAR’DA DİRENİŞ 118. GÜNÜNDE

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Flormar’da Türk-ış’e bağlı Petrol-ış sendikasın­a üye olan işçilerden 127’si kapının önüne konuldu. 118 gündür direnişte olan işçilere destek ziyaretler­i de devam ediyor.

AYDIN BELEDİYESİ­NDE DİRENİŞ 63. GÜNÜNDE

Aydın Büyükşehir Belediyesi İmar Aş’de otobüs şoförü olarak çalışan 1’i kadın 9 işçi, bir süre önce işten çıkarıldı. DİSK’E bağlı Sosyal-ış’e üye oldukları için işten çıkarıldık­larını söyleyen ve İstasyon Meydanı’nda 63 gündür oturma eylemi yapan işçiler, işlerini geri istiyor.

TAŞIT MUAYENE’DE DİRENİŞ 27. GÜNÜNDE

Muğla’da DİSK’E bağlı Nakliyat-ış Sendikasın­a üye oldukları için işten atılan Muğla taşıt muayene istasyonla­rında çalışan işçiler 27. gündür direnişte. “muğla taşıt muayene istasyonla­rına sendika girecek, başka yolu yok” diyen işçiler, sendikalı olarak işe dönmekte kararlı. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye