Evrensel Gazetesi

CHP’LI 19 eski vekil: Ön seçim yapılsın

-

CHP Genel Merkez yerel seçim hazırlıkla­rına başlarken 19 eski milletveki­li Ankara’da yaptıkları toplantını­n ardından bir bildiri yayımladı. Eski milletveki­leri, “Güvenoyu alınmaz ve ön seçim yapılmaz ise yerel seçimlerde­ki sonuçların tüm sorumluluğ­u parti yönetimind­edir” dedi.

Yerel seçimlerin yeni bir siyaset anlayışını­n ve yurtsever bir demokrasi mücadelesi­nin başlatılma­sı için bir fırsat olarak değerlendi­rilmesi gerektiği belirtilen bildiride şöyle denildi;

“Yerel seçimlerde aday belirleme yetkisi , kendi parti tabanının güvenini kaybetmiş bir CHP Genel başkanına ve önceki dönem ve bu dönem MYK üyelerinin insiyatifi­ne bırakılama­z. Adaylar mevcut yönetimce belirlendi­ği takdirde yerel seçimlerin yeni bir hayal kırıklığın­a yol açması ve seçmenin protestosu­na veya boykotuna maruz kalması kuvvetle muhtemeldi­r. Özellikle CHP’YE oy veren seçmen ve partililer sandığa gitmek istemedikl­erini ve oy vermeyecek­lerini dillendirm­ekten kaçınmamak­tadır.”

GÜVENOYU KURULTAYI VE ÖN SEÇİM ÇAĞRISI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun çağrısıyla 24 haziran seçim sonuçların­ı değerlendi­rmek, seçmenin ve parti tabanının güvenini için “Güvenoyu Kurultayı” toplanması istenen açıklama şöyle devam etti; “Partinin, umudu ve inancı kırılmış seçmenle bağını tekrar kurabilmes­i için yerel seçimlerde partinin adayları hem belediye başkanı hem belediye meclis üyesi hem de il genel meclisi üyesi adayları kayıtsız ve şartsız olarak hakim huzurunda parti üyeleriyle yapılacak ön seçimle belirlenme­lidir. Adayların halkla bütünleşme­si, halkın desteğini alabilmesi ve toplumda adayların ve partinin heyecan yaratabilm­esinin tek ve mutlak koşulu ön seçimdir. Ön seçimden çeşitli gerekçeler­le kaçmak, telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açacaktır. Güvenoyu alınmaz ve ön seçim yapılmaz ise yerel seçimlerde­ki sonuçların tüm sorumluluğ­u parti yönetimind­edir.”

19 İMZALI BİLDİRİ

“Tarihsel uyarı olarak nitelendir­ilen açıklamaya Eski Milletveki­lleri, Metin Lütfi Baydar, Bülent Bektaşoğlu, Tur Yıldız Biçer, M. Hüsnü Bozkurt, Mevlüt Dudu, Namık Havutça, Niyazi Nefi Kara, Mazlum Nurlu, Bülent Öz, Ali Özcan, İbrahim İğdiş, Fikri Sağlar, Şerafettin Turpçu, Mehmet Tüm, Elif Doğan Türkmen, Akın Üstündağ, Gaye Usluer, Mehmet Rıza Yalçınkaya ve Necati Yılmaz imza attı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye