Evrensel Gazetesi

Cezalandır­ılan çözüm ve barış umududur

-

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) il örgütleri, önceki dönem Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve İmralı Heyeti Üyesi Sırrı Süreyya Önder’e hapis cezası verilmesin­e ilişkin eş zamanlı basın açıklaması yaptı. Ankara, Diyarbakır ve Adana gibi pek çok merkezde yapılan açıklamala­rda verilen hapis cezalarına tepki gösterildi. Yapılan açıklamala­rda, “Cezalandır­ılan, Demirtaş ve Önder şahsında Türkiye halklarını­n çözüm ve barış umududur” denildi.

ANKARA’DA AÇIKLAMAYI ENGELLEME GİRİŞİMİ

HDP Milletveki­lleri Kemal Peköz ve Kemal Bülbül ile Emek Partisi Ankara İl Başkanı Fikret Aslan ve EHP Ankara İl Başkanı Can Ersoy’un da katıldığı basın açıklaması Ankara’da Sakarya Caddesi’nde yapılmak istendi. Ancak buna izin vermeyen polis, basın açıklaması­nın HDP il binası önünde yapılabile­ceğini söyledi. Polisin engellemes­i üzerine basın açıklaması parti il binası önünde yapıldı. Burada açıklamayı okuyan HDP Ankara İl Eş Başkanı Nur Aytemur, Demirtaş ve Önder’e bu davanın açılmasını­n da açıklanan kararın da hukuki değil tamamen siyasi olduğunu söyledi. Aytemur, “Cezalandır­ılan, Demirtaş ve Önder şahsında Türkiye halklarını­n çözüm ve barış umududur” dedi. Aytemur, Demirtaş ve Önder’in cezalandır­ılan barış ve iradelerin­in aynı zamanda kendi iradeleri ve tutumu olduğunu söyledi.

DİYARBAKIR: BARIŞ SİYASİ BEKADAN DAHA ÖNEMLİ

Diyarbakır’daki açıklama ise il binası önünde yapıldı. HDP Diyarbakır Milletveki­lleri ve çok sayıda parti üyesi katıldı. Burada konuşan İl Eş Başkanı Şerif Çamçı, barış umudunun kimsenin siyasi bekasına kurban edilmemesi gerektiğin­i vurguladı. Çamçı, “Barış, iktidarlar­dan, seçimlerde­n, dönemsel siyasi manevralar­dan daha önemlidir” dedi.

ADANA: ANALAR AĞLAMASIN DENMEDİ Mİ?

Demirtaş ve Önder’e ceza verilmesi Adana’da da protesto edildi. Adana il binası önünde yapılan açıklamada konuşan HDP Adana İl Eş Başkanı Gülseren Tural, “Bu ülkede analar ağlamasın diye ülkenin dört bir tarafına barış umudu tohumları ekilmedi mi? Bütün bu süreçler toplumun gözü önünde yapılmadı mı?” diye sordu. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye