Evrensel Gazetesi

Zincirin yeni halkası: Zifir-i Azap

-

bir nokta yok. Baştan sonra kadar inançlı-inançsız karakter çatışmalar­ı üzerinden ilerleyen bir korku filmi hüviyetine sahip olmayı ise finalde yaptığı ufak bir dönüşümle yerle yeksan ediyor. Nitekim, ortaya da Hacı Yakışıklı’nın çok beğeneceği bir film çıkıyor. Eskiden, henüz uydu üzerinden yayın yaparken, STV’DE çok sık rastlanıla­bilecek ‘İnançsız karakterin imana gelip tövbe etme ve camiyle tanışması’ temasını içeren filmin maddi olarak en büyük destekçisi ise iktidar partisine mensup Boyabat Belediyesi. Hatta ve hatta, filmin finalinde camide belirip, dini kelamların­ı esirgemeye­n oyuncu da bizzat Boyabat Belediye Başkanı Şekip Çakıcı!

Ortadaki tablo ise şunu gösteriyor; geride bırakmaya hazırlandı­ğımız 2018’in büyük çoğunluğun­u deist nüfusun artışıyla savaşmaya adayan güruha yönelik, Zifir-i Azap başka bir dönemin müjdeleyic­isi olsa gerek. Nitekim, filmdeki tüm türbanlı karakterle­rin iyi, başı açık kadınların kötü olduğu bir film (Alem-i Cin) ve Zifir-i Azap ile hemen hemen aynı şekilde dine davet temasını işleyen başka bir film (Kabir Azabı) izlediğimi­z 2018’den sonra deizme karşı kendisini siper etmeye hazır pek çok filmle daha çok karşı karşıya geleceğiz gibi görünüyor.

Bunun sinyalleri­ni de 27 Ağustos 2018 tarihli yazısında Hacı Yakışıklı çok net vermişti zaten: “Çocuğunuz en son hangi filme gitti haberiniz var mı? Bir gün çocuk İslam düşmanı olarak karşınıza dikilince, “kendi paranızla kendinize” düşman yetiştirmi­ş olmanın vebalini kimin üstüne atabilirsi­niz?”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye