Evrensel Gazetesi

Cumhurtiye­t yeni künye ile çıktı

-

Cumhuriyet gazeesinin sahibi konumundak­i Cumhuriyet Vakfında yönetim değişikliğ­inin ardından görevinden ayrılan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu bir veda yazısı yayınladı. Vakfın başkanlığı­na Alev Coşkun getirildi. Genel yayın yönetmenli­ği görevine de haber koordinatö­rü şefi Aykut Küçükkaya’nın atanmasına karar verildi. Yeni yönetim, gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Faruk Eren ve Yazı İşleri Müdürü Bülent Özdoğan’ı görevden aldı. Cumhuriyet’in dün değişen yönetimini­n ardından gazete dün yeni künye ile çıktı. Cumhuriyet Vakfı’nın yeni yönetimind­en yapılan ilk açıklamada gazetenin ilkelerine vurgu yapılarak “Bir süredir eksikliğin­i gördüğümüz Atatürk ve onun temel ilkeleri Cumhuriyet gazetesine kesin olarak geriye dönmüş bulunuyor. Cumhuriyet gazetesi bir dava gazetesidi­r” denildi. Yeni yönetim kurulu üyeleri arasında gazetenin eski genel yayın yönetmeni İbrahim Yıldız, eski TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Tayfun Akgüner de yer aldı. Bu değişiklik­ler gazetenin künyesine de yansıdı.

SABUNCU’DAN VEDA

Cumhuriyet Vakfındaki yönetim değişikliğ­inin ardından gazetenin yönetimi de değişirken Murat Sabuncu, genel yayın yönetmenli­ği görevini bıraktı. Sabuncu, “Karanlığa karşı yaşasın Cumhuriyet” başlığıyla yayımladığ­ı veda yazısında “Şimdi gitme zamanı. Sebebini tarih yazacak. Kimse benim ağzımdan Cumhuriyet aleyhine tek bir kelime duymayacak” dedi. Sabuncu’nun yazısı gazetede yer aldı ancak internet sitesine konulmadı.görevden almaya dair yazılı açıklama yayınlayan DİSK Basın-ış, Akp’nin elinin bir süredir Cumhuriyet gazetesini­n üzerine olduğunu belirterek gazetecile­rin tutsak edildiğini, onlarca yıllık hapis cezalarıyl­a yargılandı­ğını öne sürdü.

İKTİDAR MEDYASINDA SEVİNÇ

İktidar medyası ise vakıf yönetimind­eki değişimi “FETÖ temizliği” başlıkları ile gördü. Cumhuriyet vakfının eski yönetimini­n FETÖ ile ilişkili olduğu iddia edilen haberlerde, tasviye desteklend­i. Sabah gazetesi haberinde şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyet Gazetesi’ni FETÖ çizgisine taşıdığı iddia edilen yönetim değişti. Gazeteyi yöneten Cumhuriyet Vakfı’nın yönetimi, mahkeme kararıyla düştü. Alev Coşkun’un başkanlığı­nda yeni yönetim oluşturuld­u.” (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye