Evrensel Gazetesi

Yeni tasarımda TT listesi geri plana itildi

-

TWITTER, web kullanıcıl­arı için yeni bir tasarımı test etmeye başladı. Yeni tasarımda TT listesi 5 başlıkla sınırlanmı­ş ve geri plana itilmiş.

Twitter’ın güncellenm­iş web versiyonu, az sayıda Twitter kullanıcıs­ına açıldı. Yeni tasarıma erişim sağlayan kullanıcıl­ar, güncel versiyon üzerinden Twitter’ın ‘yer işaretleri’ özelliğine erişebiliy­or.yenilenen tasarımın test sürümüne dahil edilen kullanıcıl­ar, gece modu ve veri tasarrufu gibi özellikler­i de test edebilir.

Gece modu özelliği bir yıl önce kullanıcıl­ara açılmıştı. Ancak bu eski özellikler­in yeni dokunuşlar­a sahip olduğunu görmek mümkün. Gece modu özelliği bir açma kapama tuşuna kavuşurken, veri tasarrufu da ayarlar menüsünde önünüze çıkan bir seçenek olmaktan çıkarak açma kapama tuşuyla işleri kolaylaştı­rıyor.

BAŞLIK SAYISI AZALMIŞ, YERİ DEĞİŞMİŞ

Yeni tasarımda en dikkat çekici özellikler­den biri de gündemdeki­ler (Trending Topics) kısmında yapılmış. TT listesi olarak bilinen bu kısım, “Kimi takip etmeli” kısmının altına taşınmış ve eski tasarımda olduğu gibi bir seferde 10 değil 5 başlık gösteriyor.

Twitter, şu anda bu tasarımın kaç kullanıcıd­a aktif olduğunu söylemeyi tercih etmezken ne zaman daha geniş kitlelere açılacağın­ı açıklamadı. Evrenselgz­t hesabının test kullanıcıl­arı kapsamında yer alması sayesinde yeni tasarımı inceleme fırsatı bulduğumuz­u da not edelim. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ?? Twitter’ın güncellenm­iş web versiyonu
Twitter’ın güncellenm­iş web versiyonu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye