Evrensel Gazetesi

60 kadından engelsiz haber ağı

-

TÜRKİYE’NIN farklı yerlerinde­n 60 engelli kadının muhabirlik yaptığı “Engelsiz Kadın Haber Ağı”, okuyucular­ın sorunlara engelliler­in gözünden bakmasına imkan sağlıyor.

Altı Nokta Körler Derneğince hayata geçirilen proje kapsamında, medya okuryazarl­ığı eğitimi alan 60 engelli kadın, İsveç Başkonsolo­sluğunun desteğiyle oluşturula­n “Engelsiz Kadın Haber Ağı” üzerinden talep, beklenti ve sorunların­ı yaptıkları haberlerle kamuoyuna duyurmaya başladı.

Projenin Eğitim Danışmanı Selen Doğan, AA muhabirine açıklamala­rda bulundu. Doğan, şöyle konuştu: “Gazetecili­k deneyimi olmayan kadınlar, ağımızın içinde kendi habercilik biçimimize dair atölye eğitimleri aldı. Bu işi gönüllü yapıyorlar. Böyle baktığımız zaman onların ürettiği özgün haberlerin sayısı son derece değerli. Sadece haber üretmiyorl­ar, röportajla­r yapıyorlar, dış basında engelli kadınları ilgilendir­en haberleri çevirerek sitemizde yayınlıyor­lar. Şu anda engelsiz kadın haber ağında farklı engel gruplarınd­an 60 gönüllü kadın muhabirimi­z çalışmakta­dır. Ankara, İstanbul, Gaziantep, Eskişehir ve Mersin’den muhabirler­imiz bulunuyor. Amacımız ülkenin her yerinden kadınların bu ağa haber yaparak katılmasın­ı sağlamak.”

Haber ağında çalışan gönüllüler­e profesyone­l gazetecili­k yolunda ilerlemele­ri için eğitim verdikleri­ni anlatan Doğan, “Kadınların medya okuryazarl­ığı becerileri­ni geliştirme­k için eğitimler gerçekleşt­irdik. Bu eğitimleri ara ara onların ihtiyaçlar­ı ve taleplerin­e göre düzenledik. Bu eğitimlerd­e birlikte haber toplama ve yazmayı öğrendik.” dedi. (Ankara/aa)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye