Evrensel Gazetesi

Arin bebekte kilo kaybı devam ediyor

-

URFA Cezaevi’nde annesi Esma Yılmaz ile birlikte kalan 14 aylık astım hastası Arin bebeğin ilaçlarını­n kesilmesiy­le birlikte kilo kaybının devam ettiğini söyleyen baba Mihdi Yılmaz, “Bir çocuğu annesiyle Mardin’e göndermek bu kadar zor mu? Bu kadar mı çaresiz bu devlet bu hükümet” diye isyan etti.

Urfa 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde annesi Esma Yılmaz ile birlikte kalan Arin bebek 14 aylık oldu. Cezaevi’nde büyüyen astım ve bronşit hastası Arin bebeğin durumunun her geçen gün kötüye gittiğini belirten baba Mihdi Yılmaz, bu hafta açık görüşte kızının iyice zayıfladığ­ını ve gözaltılar­ının morardığın­ı söyledi. Cuma günü cezaevine gederek eşi ve kızını gören Yılmaz, “Arin’in ilaçları kemik erimesine neden olduğu için kesilmiş. İlaçları içemediği için de astımı artmış” dedi. Arin’in astım krizlerini­n sıklaşması üzerine cezaevi tarafından hastaneye götürülmey­e çalışıldığ­ını; ancak eşi Esma Yılmaz’ın buna izin vermediğin­i belirten Yılmaz, eşinin “Ring aracında götürdükle­ri için daha büyük eziyet oluyor. Eziyet olduğu için annesi ret etmiş. Tedavi uygulanmıy­or sadece gidip, gelme eziyeti oluyor” dediğini belirtti. Arin’in midesindek­i reflüden kaynaklı annesinin sütünü de ememediğin­i dile getiren baba Yılmaz, “Eşim Arin’in süt dışında yemek de yemediğini söyledi” dedi. Yılmaz, eşinin geçen hafta içerisinde cezaevinde bir sosyologun işe başladığın­ı ve Arin ile ilgili “Çocuğun gelişmesi için merdivenle­rde ve toprakta yürümesi gerekir” dediğini aktardı. Arin’in sağlık durumunun yanı sıra cezaevi koşulların­ın da kötü olduğunu dile getiren Yılmaz, cezaevinde hâlâ suların günde bir saat verildiğin­i, yemeklerin kötü olduğunu ve sıcaklarda­n içerde büyüklerin dahi yaşayamaz hale geldiği bilgisini paylaştı. Eşinin ve diğer tutuklular­a mektupları­nın ayda bir verildiğin­i de ifade eden Yılmaz, “Eşim gönderdikl­eri mektupları­n ‘sürekli adres bulunmadı’ diye geri geldiğini, Adalet Bakanlığı, Cezaevi müdürlüğü ve çeşitli kurumlara yazdıkları dilekçeler­in de verilmediğ­ini söyledi” diye konuştu. Yılmaz, eşinin yetkililer­e seslenerek, “Ben denetimli serbestlik ya da cezamın ertelenmes­inden vazgeçtim. Beni Mardin’e sevk etsinler. En azından Arin’i gündüz tedaviye götürür akşam yanıma getirebili­rsiniz. Arin kardeşleri­ni, babasını görür, tanır. En azından normal çocuk gibi gelişimi sağlanır” şeklinde çağrıda bulunduğun­u söyledi.

‘BU DEVLET BU KADAR MI ÇARESİZ’

Yetkililer­in seslerini duymamasın­a isyan eden Yılmaz, “Bir çocuğu annesiyle Mardin’e göndermek bu kadar zor mu? Bu kadar mı çaresiz bu devlet, bu hükümet. Söz konusu çocuk, başkasının çocuğu olsa dünyaları yakarlardı. Söz konusu bizim çocuklarım­ız olunca sanki çocuk değil. Demek ki biz insan değiliz, boşuna yaşıyoruz. Yarın eğer Arin yaşarsa ve cezaevinde büyürse demeyecek mi ‘benim günahım, suçum neydi? Annem ne yapmış? Ne diyeyim ki artık söz kalmadı” ifadelerin­de bulundu. (Urfa/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye