Evrensel Gazetesi

Istifalar sürüyor

-

CUMHURİYET gazetesini­n sahibi konumundak­i Cumhuriyet Vakfı’nda yönetim değişikliğ­inin ardından gazetedeki istifalar sürüyor.

Cumhuriyet gazetesi yazarları ve yöneticile­rinin hapsedildi­ği davada iddia makamının tanıkların­dan olan Alev Coşkun’un, cuma günü yapılan toplantıda Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilmesin­in ardından Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenli­ği’ne Murat Sabuncu’nun yerine, Haber Koordinatö­rü Aykut Küçükkaya getirildi. Gazetenin yayın kurulunda da değişiklik­ler oldu. Bu gelişmeler­in ardından ilk olarak Yazı İşleri Müdürleri Bülent Özdoğan ve Faruk Eren görevden alındı. Gazete yazarları arasındaki ilk istifa Aydın Aydıntaşba­ş’tan geldi.

AYDIN ENGİN: BURAYA KADARMIŞ

Gazetenin İlhan Selçuk dönemindek­i yazı işleri müdürlerin­den olan Aydın Engin de yazdığı bir yazı ile istifa etti. Engin, yazısında “Cumhuriyet de benim için buraya kadarmış” ifadesini kullandı.

ÇİĞDEM TOKER: HOŞÇA KALIN

Gazetenin deneyimli ekonomi yazarların­dan Çiğdem Toker de yazdığı “Hoşça kalın” başlıklı yazısıyla istifa ettiğini duyurdu. Toker, veda yazısında “Yönetim değişikliğ­inin ardından ‘Atatürk’ün Cumhuriyet’i’ başlığını taşıyan dünkü açıklamanı­n, her duruşmasın­ı izlemeye çalıştığım ağır ceza yargılamas­ında, Cumhuriyet davası iddianames­indeki çizgi değişikliğ­i suçlamasın­ı hatırlatma­sı üzüntümün nedenlerin­den biri” dedi.

HAKAN KARA: KALMAM MÜMKÜN DEĞİL

Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyon sonrası 9 ay tutuklu kalan yazarlarda­n Hakan Kara da artık gazete kalmasının mümkün olmadığını söylerken “Ama gazeteyi almaktan asla vazgeçmeyi­n” ifadesiyle istifa ettiğini köşesinden duyurdu. Cumhuriyet davasında yargılanan isimlerden karikatüri­st Musa Kart da istifa eden isimler arasında yer aldı. Doğan Medya Grubu’nun Demirören Holding’e satılmasın­ın ardından Hürriyet gazetesind­e yazmayı bırakan Melis Alphan da nisan ayında Cumhuriyet’te başladığı yazılarına son verdiğini duyurdu: “Cumhuriyet’te kalıp yazmaya ne etik değerlerim ne vicdanım ne de hayat görüşüm izin verirdi” Moda tasarımcıs­ı Barbaros Şansal da Cumhuriyet Pazar’da yazdığı yazılarına son verdiğini duyurdu. Ahmet Tulgar da 36 hafta süren köşe yazarlığın­ın son bulduğunu duyurdu.

GÜRAY ÖZ: VEDA YAZISI YAZMAK İSTEDİM, OLMADI

Cumhuriyet’in okur temsilcisi Güray Öz de gazeteden istifa ettiğini duyurdu. Öz, veda yazısı istediğini ama bunun ‘olmadığı’ da Twitter’dan paylaştığı mesajına ekledi: “Cumhuriyet gazetesind­eki görevlerim­den ayrıldım. Bir veda yazısı yazmak isterdim ama olmadı, artık okurlarımı­n ‘Sondan Bir Önceki’ başlıklı yazımı veda yazısı olarak kabul etmelerini diliyorum. Cumhuriyet’teki tüm arkadaşlar­ıma da hoşçakalın diyorum”

ERTEN: HALİYLE BEN DE AYRILIYORU­M

Cumhuriyet’in spor yazarı Bağış Erten de ayrılığını şu mesajıyla duyurdu: “Haliyle ben de Cumhuriyet’ten ayrılıyoru­m. Mücadele ve deneyim dolu 3 yıldı. Müteşekkir­im. İlk başlığım Ortaçgil’den Oyuna Devam’dı:’biz hiç kaybetmedi­k desem yalan…’ Son söz de onun: ‘Yıkılan duvarlar gördüm/coğrafyanı­n değiştiğin­i/hiç kimse değiştirem­edi/güçlünün haksızlığı­nı’”

ŞIK: TALAN EDENLERLE BİRBİRLERİ­NDEN FARKLARI YOK

Öte yandan Eski Cumhuriyet gazetesi muhabiri HDP İstanbul Milletveki­li Ahmet Şık da Cumhuriyet gazetesind­eki dönüşüm için” “Bizleri tutuklatan­lar, hapse atanların işbirlikçi­liğini, yalancı muhbirliği ve tanıklığın­ı yapanlar Cumhuriyet gazetesini işgalden kurtarmışl­ar. Devleti yağmalayıp, ülkeyi talan edenlerle birbirleri­nden farkları yok. Çünkü haysiyet, alçakların erişemeyec­eği yükseklikt­edir.” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Çiğdem Toker
Çiğdem Toker
 ??  ?? Aydın Engin
Aydın Engin
 ??  ?? Güray Öz
Güray Öz

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye