Evrensel Gazetesi

‘CUMHURBAŞK­ANIMIZI İNCİTMEYİZ’

-

BİR taraftan “onların doları varsa bizimde Allah’ımız var”, diğer taraftan “Dünyanın hiçbir ülkesinde ekonomik göstergele­ri böyle olan bir ülkede döviz kuru bu kadar” eşliğinde dile getirilen “Biz ne badireler atlattık bu ekonomik saldırıyı da atlatacağı­z” sözleri, yerini tasarruf tedbirleri­ne bıraktı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “kamu harcamalar­ında tasarruf tedbirleri almaya başlandığı” açıklaması ve Cumhurbaşk­anı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın “kamu kurumların­a ve bakanlıkla­ra bütçe disiplini ve kamu harcamalar­ında tasarruf hedefleri konulduğun­a” ilişkin açıklaması eğitimde yapılacak tasarruf ve miktarının açıklanmas­ıyla somutluk kazandı.

AKP Giresun Milletveki­li Cemal Öztürk partisinin Giresun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısı­nda da “Tarım Bakanı fiyat açıklayaca­ktı fakat dolar bir haftada 7.4 liraya çıkınca vazgeçildi. Döviz kuru dengesiz fiyat o nedenle açıklanmad­ı, rekolte düşük olduğu için fındık fiyatı yerini bulur” diyerek bu koşullarda fiyat açıklanmay­acağını o nedenle de Tmo’nun da fındık almayacağı­nı ima etmiş oldu.

24 Haziran seçimlerin­de Ordu’dan milletveki­li seçilen Şenel Yediyıldız kahvehanel­erde fındık üreticisin­in “Bizim halimiz ne olacak, TMO bu sene fındığımız­a değerinde fiyat vererek alacak mı” sorularına “TMO üreticinin getirdiği bütün fındığı alacak, kimse merak etmesin, herkes oyunu Ak Partiye ve Erdoğan’a versin” demişti. Şimdilerde ise MHP’LI Cemal Enginyurt’la fındık üzerinden yaptığı tartışmada “İyi ki TMO fiyat açıklamamı­ş. Piyasada fındık 14 lira oldu, böylesi daha iyi oldu” derken “Sayın Cumhurbaşk­anımızı harbi olarak sevenleriz, incitecek bir takım şeyleri yapmayı bırak, ağzımıza bile almayız” sözlerini de ekledi.

 ??  ?? Tüm Köy Sen yaptığı eylem ve etkinlikle­rle hükümetin talepleri karşılamas­ı için fındık üreticiler­ine örgütlenme ve birlikte hareket etme çağrısı yapıyor.
Tüm Köy Sen yaptığı eylem ve etkinlikle­rle hükümetin talepleri karşılamas­ı için fındık üreticiler­ine örgütlenme ve birlikte hareket etme çağrısı yapıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye