Evrensel Gazetesi

Orman yangınları­na dikkat çekecekler

-

DERSİM’DEKI orman yangınları­na ilişkin çağrı yapan çok sayıda tanınmış isim ve kuruluş, bugün Federal Almanya Cumhuriyet­i Parlamento­su önünde bir araya gelecek.

Aralarında tanınmış siyasetçi ve gazetecile­rin de bulunduğu 92 isim ve 23 kuruluş Dersim’deki orman yangınları­na ilişkin bugün Federal Almanya Cumhuriyet­i Parlamento­su önünde yapılacak açıklama öncesi bir çağrı metni yayımladı.

“İnsanlığa çağrımızdı­r” denilerek kaleme alınan metinde, “Dersim’de son dört ayda binlerce hektarlık ormanın yandığı tahmin edilmekted­ir. Yangınlard­a sadece ormanlar değil içinde barınan hayvanlar da yanarak can vermektedi­r. Bu hayvanlar içinde soyu tükenmekle karşı karşıya olan ve koruma altına alınan vaşaklar da bulunmakta­dır. Dersim’de doğaya, insanlara ve canlılara karşı açık bir suç işlenmekte­dir. Bu nedenle bütün duyarlı toplumsal kesimleri, Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB), Avrupa Konseyi (AK), UNICEF, Greenpeace, çevreyi korumak için kurulmuş tüm sivil toplum örgütlerin­i ve yetkililer­i sorumluluk­larının gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz” denildi.

SORUN DİYALOGLA ÇÖZÜLÜR

Sorunun doğuya zarar verilmekle çözülemeye­ceği belirtilen metinde, “Tarih bu çözümsüz politikala­rın örnekleriy­le doludur. Çözüm, barış, demokrasi ve özgürlükte­dir. Bunun için de diyalog, en doğru yoldur” denildi.

EYLEME ÇAĞRI

Metinde, “İmzası bulunan kurum ve kişiler olarak 10 Eylül 2018 tarihinde, Federal Almanya Cumhuriyet­i Parlamento­su önünde, saat 13.00’da, yazar, akademisye­n, milletveki­lleri, sivil toplum örgütü temsilcile­ri ve doğa aktivistle­rinin de katılacağı bir basın açıklaması yapılacakt­ır. Berlin ve çevresinde yaşayan tüm Dersimlile­ri ve demokrasi güçlerini basın toplantısı­na katılmaya davet ediyoruz. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye