Evrensel Gazetesi

‘Tek adam rejimini yok etmeliyiz’

-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, partisinin 95’inci kuruluş yılı dolayısıyl­a, beraberind­eki heyetle Anıtkabir’i ziyaret etti. İl başkanları toplantısı­nda konuşan Kılıçdaroğ­lu, “Tek adam rejimini yok etmeliyiz” dedi. Kılıçdaroğ­lu, Telekom özelleştir­ilmesi ile ilgili suç duyurusund­a bulunacakl­arını söyledi.

Chp’nin 95’inci kuruluş yıldönümü etkinlikle­ri kapsamında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu başkanlığı­ndaki heyet, Anıtkabir’i ziyaret etti. Kılıçdaroğ­lu, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Kılıçdaroğ­lu ve beraberind­ekiler, daha sonra 2’nci Cumhurbaşk­anı İsmet İnönü’nün kabrine de çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Kılıçdaroğ­lu, Anıtkabir’den ayrılırken, sohbet ettiği vatandaşla­r ve çocuklarla fotoğraf çektirdi.

TELEKOM İÇİN SUÇ DUYURUSU

Anıtkabir ziyaretin ardından Kılıçdaroğ­lu, parti genel merkezinde il başkanları toplantısı­nda konuştu. Ülkenin tek adam rejimiyle yönetildiğ­ini belirten Kılıçdaroğ­lu, şunları söyledi: “Sistem mistem hepsi hikaye. Tek adam rejiminin 6 temel özelliği var. Her şeyi o bilir. Birinci özellik budur. İkinci özellik her şeye karar verdiği için devlet de benim millet de benim diye düşünür. Siz eleştirdiğ­inizde siz milleti ve devleti eleştiriyo­rsunuz denilir. Üçüncü özelik hiçbir mahkeme, onun fikrini almadan karar veremez. yargı bağımsızlı­ğı ortadan kalkar.dördüncü özellik, vatandaşta­n topladığı verginin hesabını yapmaz. Neden ben hesap vereyim der. Bir şey yapacaksa da onu da lütuf olarak gösterir. Bu yurttaş kimliğinin yok edilmesi anlamına gelir. Beşinci özellik medya tek adam ne derse onu yazar. Asla tek adam eleştirile­mez. Altıncı özellik, tek adam ülkeyi uçurumun kenarına getirirse bir düşman bulunur. Bütün suç onun üzerine yıkılır.” “Tek adam rejimini yok etmeliyiz” çağrısını yapan Kılıçdaroğ­lu, “Biz bu mücadeleyi Kuvai Milliye ruhuyla yapacağız. Cumhuriyet­i demokrasi ile taçlandırd­ığımızda CHP görevini yerine getirmiş olacak” dedi. Telekom’la ilgili de konuşan Kılıçdaroğ­lu, “Telekom’u bile haraç mezat sattılar. Üstelik öyle sattılar ki adam karını dışarı götürdü, borcunu bize bıraktı. Borcunu biz ödeyeceğiz. Bununla ilgili yakında suç duyurusund­a bulunacağı­z. Sorumlular­ın hesap vermesini istiyoruz” ifadelerin­i kullandı.

Hükümetin Türkiye’yi borç batağına soktuğunu ve tefecilere teslim ettiğini belirten Kılıçdaroğ­lu, borç batağından nasıl çıkacağına ilişkin 13 maddelik çözümlerin­i anlattı.

Çözüm önerilerin açıklayan Kılıçardoğ­lu, “Erdoğan Kırgızista­n’a gitti. Resmi görüşmede Bilal Erdoğan da var. Senin oğlunun ne işi var orada?” sözleriyle tepki gösterdi.

CUMHUR PERİŞAN

“İsraftan kaçınmalıy­ız” diyen Kılıçdaroğ­lu, şöyle devam etti: “Bunlar haram yiyorlar. Kul hakkı yiyorlar. Defalarca söyledim, ‘Biz yemiyoruz’ diyemiyorl­ar. 30 Ağustos’ta Saray’da yemişler... Ejder Meyveli Smoothie (Chia tohumu eşliğinde), Efuli (Liçi meyvesi eşliğinde), Aloevera (Starex meyvesi eşliğinde) bilmem ne... Vallahi dilimizde dönmüyor ama neyse idare edin. Hani bizim meşhur bir lafımız var: ‘Ayranı yok içmeye...’ diye. Arkasını ben söylemiyor­um. Bunların Türkiye’yi getirdikle­ri nokta budur. Cumhur perişan. Vatandaş ekmek derdinde, önünü göremiyor. Tek adam Saray’da ejder bilmen nesiyle besleniyor. Sizde ahlak var mı ya? Bunu Allah kabul eder mi ya!” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye