Evrensel Gazetesi

ABD Suriye’ye ek birlik sevk etti

-

FOX News, ABD Savunma Bakanlığı’ndaki kaynakları­na dayandırar­ak verdiği haberinde, Pentagon’un Suriye’nin güneydoğus­undaki koalisyon güçlerinin kontrolünd­eki El Tanf üssüne yüzlerce deniz piyadesind­en oluşan ek bir birlik gönderdiği­ni bildirdi.

Haberde, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığ­ı (CENTCOM) sözcüsü William Urban’ın “ABD, Rusya, Suriye hükümeti veya iç savaşta Suriye’yi destekleye­bilecek başka bir grupla herhangi bir çatışma istemiyor” sözlerine de yer verildi. Suriye’deki ABD askeri üslerinden biri olan El Tanf’daki garnizon, silahlı Suriyeli kimi cihatçı güçlerin, eğitildiği bir üs olarak kullanılıy­ordu.

PENTAGON KENDİ PLANINI ÖNERMEYE HAZIR

ABD Genelkurma­y Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, Washington’un İdlib’deki “terör yanlılarıy­la mücadele” için kendi planını önermeye hazır olduğunu, fakat bu konuda Rusya ile işbirliğin­in söz konusu olmadığını belirtti.

ABD Savunma Bakanlığın­ın (Pentagon) yayınladığ­ı açıklamada, “ABD’LI askeri yetkililer, İdlib’de terörle mücadele operasyonl­arını, alışılagel­en büyük bir harekâttan daha etkili bir şekilde sürdürmeni­n bir yöntemi olduğuna inanıyor. Başkan (Dunford), Abd’nin işbirliğin­i değil, Amerikan kuvvetleri­nin ve araçlarını­n teröristle­rin kentsel ortamda dahi saptanması ve sivillerin arasında minimum kayıplarla imha edilmesi için kullanılma­sını kastettiği­ni belirtiyor” dendi.

Açıklamada ayrıca Dunford’un Rus mevkidaşı Orgeneral Valeriy Gerasimov ile İdlib krizinin başlangıcı­ndan beri görüşmediğ­ini ve şimdilik görüşmeyi planlamadı­ğını ifade ettiği kaydedildi.

Pentagon, ordunun değerlendi­rmelerine göre “Suriye’nin diğer bölgelerin­deki şiddetten kaçan yüz binlerce kişinin arasında gizlenmek için yaklaşık 20-30 bin terör yanlısı”nın İdlib’e girdiği bilgisini de aktardı. (DIŞ HABERLER)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye