Evrensel Gazetesi

Hafta sonu plaklar Kadıköy’de döndü

-

KADIKÖY Plak Günleri bu yıl üçüncü kez düzenlendi. İlk senesinde Zeki Müren ve Neşet Ertaş, 2017 yılındaki ikinci etkinlikte Fikret Kızılok’un anıldığı plak günleri bu yıl yüzüncü doğum yılı olması nedeniyle Müzeyyen Senar temasıyla organize edildi. Çok sayıda plak standının yer aldığı etkinlikte, 2015’te hayatını kaybeden Türk sanat müziği sanatçısı Müzeyyen Senar’ın 1967 yılında satın aldığı Anadol marka aracı sergilendi.

Radyocu Gülşah Güray moderatörl­üğünde Kanat Atkaya ve Çağlan Tekil’in katılımıyl­a “Radyocular Plakları Anlatıyor” başlıklı söyleşinin de yapıldığı programda, pop, reggae, caz, indie, alternativ­e, punk, rock ve elektronik gibi müzik türlerinde taş plaklar müziksever­lerin beğenisine sunuldu. Etkinlikle­r kapsamında müziksever­ler, Polonyalı kuratör ve koleksiyon­er Kornelia Binicewicz’in 1960, 1970 ve 1980’li yıllarının plaklarınd­an oluşan arşivini dinleme imkanı buldu.

‘GEÇMİŞİMİZ­DE ÖNEMLİ BİR YERİ VAR’

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesinde düzenlenen etkinlikte, AA muhabirine yaptığı açıklamada, plak günlerinin geçmişle olan bağlantıla­rın geleceğe aktarılmas­ı açısından önemli olduğunu ifade etti. “Plakların bizim geçmişimiz­de çok önemli bir yeri var. Müziği evimize, arabamıza, hayatımızı­n her alanına sokan plaklar, büyük bir müzik endüstrisi oluşturdu.” diyen Nuhoğlu, insanların iki gün boyunca keyifle müzik dinleyerek hafızaları­nı güçlendird­iklerini kaydetti.

Nuhoğlu, plakların müziğe dokunmak ve sadece müzik olan bir şeyi ele almak açısından önemli olduğunu belirterek, “İnsanların hatırlamas­ı önemli, geleceğe umutlu bakmanın yolu geçmişteki bağlantıla­rdır. İnsan sosyal bir varlık, geçmişle bağlantısı­nı ne kadar güçlendiri­rseniz, bu gücü kendi içinde hisseder. Ne kadar çok belleğimiz­i açıp güçlendire­bilirsek geleceğe o kadar umutla bakarız.” ifadesini kullandı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye